Aszúesszenciát loptak Hegyalján

Több mint nyolcszáz liter natúr esszenciát loptak ismeretlen tettesek tokaji borvidékről, Mádról. A borkülönlegesség több millió forintot ér.

"Múlt hétfőn reggelre arra lettünk figyelmesek, hogy a pincéből eltűntek az 54 és 36 literes üvegballonokba gyűjtött ez évi natúr esszenciák. Azonnal kihívtuk a rendőrséget" - mondta el az InfoRádiónak Orosz Gábor. Hozzátette: a rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben.

A borász elmagyarázta: az esszenciát úgy nyerik, hogy a kézzel szedett aszúszemeket egy kádban összegyűjtik. Egy tíz mázsás kádból mintegy 30-50 liter natúr esszencia csöpög ki. Ezt tették üvegballonba, és éppen aznap, amikor felfedezték az eltűnést, szerették volna a pincébe szállítani az anyagot.

Elég nagy értékről van szó, több millió forintos a kár - jelezte Orosz Gábor.

A borász szerint várható, hogy az esszenciát kéz alatt megpróbálják majd értékesíteni.

A különlegességet Tokaj-hegyalján lehet eladni, esetleg a szlovák oldalon. Ha így történne, az jelentősen megnehezítené a felkutatást. Ráadásul az esszencia azonosítása sem könnyű, miután friss natúr termékről van szó, amelyet még csak most terveztek analizálni - jelezte Orosz Gábor.

Forrás: InfoRádió


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.