Átadták a védnöki táblákat

A három Balaton-parti megye – Zala, Somogy és Veszprém megye – kamarái immár tizenegyedik alkalommal ismerték el a minőségi vendéglátóhelyeket a Balaton körül. A Balatoni kamarai és a Megyei védnöki táblát a Festetics kastélyban összesen kilenc vendéglátó vehette át, köztük öten Zala megyéből. A szigorú minősítési rendszerben megítélt táblák nem örökre szólnak, az éttermeket, bárokat és cukrászdákat később is felülvizsgálják.


Zala megyei kamarai védnöki táblát vehetett át át a vonyarcvashegyi Helikon Taverna Étterem vezetői. Zalából a Tavernán kívül még a zalaegerszegi Kiskondás Étterem, a lenti a Rózsakert Étterem és Kávézó, valamint a Donquijote Középkori Étterem érdemelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnöki tábláját.

Két marcali vendéglátóhely is Balatoni Védnöki Táblát vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keszthelyi ünnepségén. A Mester Étterem és a Mester Cukrászda érdemelte ki idén Somogyból a kamara elismerését. A mai eseményen Zala és Veszprém megyéből még 7 vendéglátóhely vezetője vehette át a minősítést jelző védnöki táblát. A három balatoni megyében jelenleg összesen 141 vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával, ebből 32 somogyi.

A három Balaton-parti megye kamarái által kiadott Balatoni védnöki táblát a hévízi Annabella Étterem és Pizzéria, valamint két Somogy megyei és két Veszprém megyei vendéglátóhely vehette át.

A melegkonyhás vendéglátóhelyeknek nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak. A három iparkamara 2002-ben hívta életre ezt a minősítő rendszert, mellyel bizonyíthatják a vállalkozók a vendégeiknek, hogy magas színvonalon dolgoznak.

A védnöki tábla átadó ünnepségén részt vett dr. Horváth Viktória, turizmusért felelős helyettes-államtitkár, aki beszámolt arról, hogy növekedett a vendégszám és a vendégéjszakák száma is, valamint tíz százaléknál nagyobb bevételt könyveltek el a kereskedelmi szálláshelyek. A helyettes-államtitkár szerint a forgalom növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő gasztronómiai kínálat.

Jelentős volt továbbá a Szép kártya forgalma, az idei évben több mint 48 milliárd forint került vissza a gazdaságba augusztusig bezárólag a Szép kártyának köszönhetően

Forrás: balaton.hu


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.