Átadták a védnöki táblákat

A három Balaton-parti megye – Zala, Somogy és Veszprém megye – kamarái immár tizenegyedik alkalommal ismerték el a minőségi vendéglátóhelyeket a Balaton körül. A Balatoni kamarai és a Megyei védnöki táblát a Festetics kastélyban összesen kilenc vendéglátó vehette át, köztük öten Zala megyéből. A szigorú minősítési rendszerben megítélt táblák nem örökre szólnak, az éttermeket, bárokat és cukrászdákat később is felülvizsgálják.


Zala megyei kamarai védnöki táblát vehetett át át a vonyarcvashegyi Helikon Taverna Étterem vezetői. Zalából a Tavernán kívül még a zalaegerszegi Kiskondás Étterem, a lenti a Rózsakert Étterem és Kávézó, valamint a Donquijote Középkori Étterem érdemelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnöki tábláját.

Két marcali vendéglátóhely is Balatoni Védnöki Táblát vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keszthelyi ünnepségén. A Mester Étterem és a Mester Cukrászda érdemelte ki idén Somogyból a kamara elismerését. A mai eseményen Zala és Veszprém megyéből még 7 vendéglátóhely vezetője vehette át a minősítést jelző védnöki táblát. A három balatoni megyében jelenleg összesen 141 vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával, ebből 32 somogyi.

A három Balaton-parti megye kamarái által kiadott Balatoni védnöki táblát a hévízi Annabella Étterem és Pizzéria, valamint két Somogy megyei és két Veszprém megyei vendéglátóhely vehette át.

A melegkonyhás vendéglátóhelyeknek nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak. A három iparkamara 2002-ben hívta életre ezt a minősítő rendszert, mellyel bizonyíthatják a vállalkozók a vendégeiknek, hogy magas színvonalon dolgoznak.

A védnöki tábla átadó ünnepségén részt vett dr. Horváth Viktória, turizmusért felelős helyettes-államtitkár, aki beszámolt arról, hogy növekedett a vendégszám és a vendégéjszakák száma is, valamint tíz százaléknál nagyobb bevételt könyveltek el a kereskedelmi szálláshelyek. A helyettes-államtitkár szerint a forgalom növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő gasztronómiai kínálat.

Jelentős volt továbbá a Szép kártya forgalma, az idei évben több mint 48 milliárd forint került vissza a gazdaságba augusztusig bezárólag a Szép kártyának köszönhetően

Forrás: balaton.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.