Átadták a védnöki táblákat

A három Balaton-parti megye – Zala, Somogy és Veszprém megye – kamarái immár tizenegyedik alkalommal ismerték el a minőségi vendéglátóhelyeket a Balaton körül. A Balatoni kamarai és a Megyei védnöki táblát a Festetics kastélyban összesen kilenc vendéglátó vehette át, köztük öten Zala megyéből. A szigorú minősítési rendszerben megítélt táblák nem örökre szólnak, az éttermeket, bárokat és cukrászdákat később is felülvizsgálják.


Zala megyei kamarai védnöki táblát vehetett át át a vonyarcvashegyi Helikon Taverna Étterem vezetői. Zalából a Tavernán kívül még a zalaegerszegi Kiskondás Étterem, a lenti a Rózsakert Étterem és Kávézó, valamint a Donquijote Középkori Étterem érdemelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnöki tábláját.

Két marcali vendéglátóhely is Balatoni Védnöki Táblát vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keszthelyi ünnepségén. A Mester Étterem és a Mester Cukrászda érdemelte ki idén Somogyból a kamara elismerését. A mai eseményen Zala és Veszprém megyéből még 7 vendéglátóhely vezetője vehette át a minősítést jelző védnöki táblát. A három balatoni megyében jelenleg összesen 141 vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával, ebből 32 somogyi.

A három Balaton-parti megye kamarái által kiadott Balatoni védnöki táblát a hévízi Annabella Étterem és Pizzéria, valamint két Somogy megyei és két Veszprém megyei vendéglátóhely vehette át.

A melegkonyhás vendéglátóhelyeknek nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak. A három iparkamara 2002-ben hívta életre ezt a minősítő rendszert, mellyel bizonyíthatják a vállalkozók a vendégeiknek, hogy magas színvonalon dolgoznak.

A védnöki tábla átadó ünnepségén részt vett dr. Horváth Viktória, turizmusért felelős helyettes-államtitkár, aki beszámolt arról, hogy növekedett a vendégszám és a vendégéjszakák száma is, valamint tíz százaléknál nagyobb bevételt könyveltek el a kereskedelmi szálláshelyek. A helyettes-államtitkár szerint a forgalom növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő gasztronómiai kínálat.

Jelentős volt továbbá a Szép kártya forgalma, az idei évben több mint 48 milliárd forint került vissza a gazdaságba augusztusig bezárólag a Szép kártyának köszönhetően

Forrás: balaton.hu


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.