Átadták a védnöki táblákat

A három Balaton-parti megye – Zala, Somogy és Veszprém megye – kamarái immár tizenegyedik alkalommal ismerték el a minőségi vendéglátóhelyeket a Balaton körül. A Balatoni kamarai és a Megyei védnöki táblát a Festetics kastélyban összesen kilenc vendéglátó vehette át, köztük öten Zala megyéből. A szigorú minősítési rendszerben megítélt táblák nem örökre szólnak, az éttermeket, bárokat és cukrászdákat később is felülvizsgálják.


Zala megyei kamarai védnöki táblát vehetett át át a vonyarcvashegyi Helikon Taverna Étterem vezetői. Zalából a Tavernán kívül még a zalaegerszegi Kiskondás Étterem, a lenti a Rózsakert Étterem és Kávézó, valamint a Donquijote Középkori Étterem érdemelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnöki tábláját.

Két marcali vendéglátóhely is Balatoni Védnöki Táblát vehetett át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keszthelyi ünnepségén. A Mester Étterem és a Mester Cukrászda érdemelte ki idén Somogyból a kamara elismerését. A mai eseményen Zala és Veszprém megyéből még 7 vendéglátóhely vezetője vehette át a minősítést jelző védnöki táblát. A három balatoni megyében jelenleg összesen 141 vendéglátóhely rendelkezik védnöki táblával, ebből 32 somogyi.

A három Balaton-parti megye kamarái által kiadott Balatoni védnöki táblát a hévízi Annabella Étterem és Pizzéria, valamint két Somogy megyei és két Veszprém megyei vendéglátóhely vehette át.

A melegkonyhás vendéglátóhelyeknek nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsanak. A három iparkamara 2002-ben hívta életre ezt a minősítő rendszert, mellyel bizonyíthatják a vállalkozók a vendégeiknek, hogy magas színvonalon dolgoznak.

A védnöki tábla átadó ünnepségén részt vett dr. Horváth Viktória, turizmusért felelős helyettes-államtitkár, aki beszámolt arról, hogy növekedett a vendégszám és a vendégéjszakák száma is, valamint tíz százaléknál nagyobb bevételt könyveltek el a kereskedelmi szálláshelyek. A helyettes-államtitkár szerint a forgalom növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő gasztronómiai kínálat.

Jelentős volt továbbá a Szép kártya forgalma, az idei évben több mint 48 milliárd forint került vissza a gazdaságba augusztusig bezárólag a Szép kártyának köszönhetően

Forrás: balaton.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.