Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

A Zazie Bistro & Bar idén először saját standdal jelenik meg a Bazilikánál található adventi vásárban, hogy a látogatók számára különleges gasztronómiai élményt nyújtson. Az ünnepi forgatagban Bíró Dani séf és Nagy Gergő cukrászmester különleges császármorzsa variációkkal várja azokat, akik egyszerre keresik a hagyományos ízeket és a modern konyha kreativitását.

A császármorzsa Ausztriából indult hódító útjára a 19. században és egy olyan ikonikus desszertté nőtte ki magát, amely mára szinte minden magyar család ünnepi asztalán megfordult már. Története a Monarchia korába nyúlik vissza, amikor az osztrák-magyar konyha kedvelt édességeként vált ismertté.

A legenda szerint az uralkodók asztaláról sem hiányozhatott, innen ered a „császár” elnevezés.

Magyarországon mára a téli időszak egyik kedvenc édessége lett, amely a hideg hónapokban különösen jól esik melegítő, gazdag ízvilágával.


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Zazie Bistro & Bar séfje, Bíró Dani az étterem cukrászmesterével, Nagy Gergővel közösen nem is akármilyen ízvilágokat álmodott meg, hiszen a morzsalékosra sült, aranybarna tészta négy különleges változatban lesz elérhető a téli adventi vásár ideje alatt.

A friss alma és a kakukkfű üde kombinációját az almás-kakukkfüves császármorzsa adja, a szilvával és illatos fahéjjal megbolondított változat az igazi telet idézi, a klasszikus madártej krémességével gazdagított madártejes császármorzsa két desszert ízvilágának csodás kombinációja, a barackos császármorzsa pedig a nyár ízeit csempészi egy kicsit vissza a Bazilikánál található karácsonyi vásárba.


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A vásárban nemcsak a finom ízek, hanem a különleges adventi hangulat is garantált. A Zazie standjánál pedig az autentikus magyar gasztronómia és az ünnepi kreativitás találkozik, így a látogatók egyedi élményben részesülhetnek.

„Szerettük volna megmutatni, hogy a császármorzsa, ez a mindenki által szeretett desszert, milyen sokszínű és sokízű tud lenni. Az advent a hagyományokról és az összetartozásról szól, és reméljük, hogy ezek az ízek és a nálunk töltött pillanatok hozzájárulnak majd az ünnepi varázslathoz. Számomra ez az egyszerű, mégis varázslatos édesség nemcsak az ízekről, hanem a közösen töltött időről is szól. ” – mondta Bíró Dani.


Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.