Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

A Zazie Bistro & Bar idén először saját standdal jelenik meg a Bazilikánál található adventi vásárban, hogy a látogatók számára különleges gasztronómiai élményt nyújtson. Az ünnepi forgatagban Bíró Dani séf és Nagy Gergő cukrászmester különleges császármorzsa variációkkal várja azokat, akik egyszerre keresik a hagyományos ízeket és a modern konyha kreativitását.

A császármorzsa Ausztriából indult hódító útjára a 19. században és egy olyan ikonikus desszertté nőtte ki magát, amely mára szinte minden magyar család ünnepi asztalán megfordult már. Története a Monarchia korába nyúlik vissza, amikor az osztrák-magyar konyha kedvelt édességeként vált ismertté.

A legenda szerint az uralkodók asztaláról sem hiányozhatott, innen ered a „császár” elnevezés.

Magyarországon mára a téli időszak egyik kedvenc édessége lett, amely a hideg hónapokban különösen jól esik melegítő, gazdag ízvilágával.


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Zazie Bistro & Bar séfje, Bíró Dani az étterem cukrászmesterével, Nagy Gergővel közösen nem is akármilyen ízvilágokat álmodott meg, hiszen a morzsalékosra sült, aranybarna tészta négy különleges változatban lesz elérhető a téli adventi vásár ideje alatt.

A friss alma és a kakukkfű üde kombinációját az almás-kakukkfüves császármorzsa adja, a szilvával és illatos fahéjjal megbolondított változat az igazi telet idézi, a klasszikus madártej krémességével gazdagított madártejes császármorzsa két desszert ízvilágának csodás kombinációja, a barackos császármorzsa pedig a nyár ízeit csempészi egy kicsit vissza a Bazilikánál található karácsonyi vásárba.


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A vásárban nemcsak a finom ízek, hanem a különleges adventi hangulat is garantált. A Zazie standjánál pedig az autentikus magyar gasztronómia és az ünnepi kreativitás találkozik, így a látogatók egyedi élményben részesülhetnek.

„Szerettük volna megmutatni, hogy a császármorzsa, ez a mindenki által szeretett desszert, milyen sokszínű és sokízű tud lenni. Az advent a hagyományokról és az összetartozásról szól, és reméljük, hogy ezek az ízek és a nálunk töltött pillanatok hozzájárulnak majd az ünnepi varázslathoz. Számomra ez az egyszerű, mégis varázslatos édesség nemcsak az ízekről, hanem a közösen töltött időről is szól. ” – mondta Bíró Dani.


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.