Az ARA étterem lett Fejér megye kedvenc étterme

A szavazók 46,41%-a gondolta úgy, hogy a móri ARA étterem Fejér megye kedvenc étterme.

Az ARA Étterem Mór város szívében a Kodály Zoltán és Deák Ferenc utca kereszteződésében található. A házias jellegű konyhával, baráti szóval működő
családias hangulatú éttermet 2000-ben alakították ki, majd 2008 év végén felújították, így formálódott ki a mai kép. A belső terének kialakítása, kényelmes bőrpados
ülőhelyeivelfesztelen atmoszférát teremt, harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik.
A Péterffy Dóra textilművész által készített enteriőr állandóan változik az évszakhoz, eseményekhez igazodik. A falakon Mosberger Róbert fotográfus Mórról készített
jellegzetes hangulatképei láthatóak.
A konyhafőnök Gelencsér Csaba mesterszakács e vidék friss alapanyagaiból álmodja meg az ízletes és mutatós remekműveket. Az állandó személyzet irányításával
az ő vezetésével biztosított a jó minőségű étel mindenkor. Az étlap és az ételek a nemzetközi modern konyha változatos ízvilágát jelentik, klasszikus magyar
fogásokkal, folyamatosan változó, megújuló szezonális ajánlatokkal. Ételkínálatuk mellett bármilyen extra igényt szívesen kielégítenek. A kiszolgálás barátságos, gyors
és pontos. Az étteremben móri borok széles választéka is megtalálható, melyek akár poharanként is rendelhetők. Az étterem szlogenje: „Nem jót kell főzni, hanem
mindennél jobbat!"
Az étterem felújítását követi a konyha modern technológiával való felszerelése, valamint rövid távú terveik között szerepel házi cukrászsütemények értékesítése is.
Fejér megye kedvence éttermei, olvasóink szavazatai alapján:
Helyezés Étterem
1 Ara Étterem Mór
2 Diófa Étterem Székesfehérvár
3 Passage Étterem és Pizzéria Székesfehérvár
4 Gémeskút Étterem Sukoró
5 Kiskakas Vendéglő Székesfehérvár
6 Placc Étterem Székesfehérvár
7 Szárcsa Étterem Székesfehérvár
8 67 Étterem & Bistro Székesfehérvár
9 Castrum Lovagi Étterem Székesfehérvár
10 Salvator Étterem Székesfehérvár

Forrás: feol.hu


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.