Az ARA étterem lett Fejér megye kedvenc étterme

A szavazók 46,41%-a gondolta úgy, hogy a móri ARA étterem Fejér megye kedvenc étterme.

Az ARA Étterem Mór város szívében a Kodály Zoltán és Deák Ferenc utca kereszteződésében található. A házias jellegű konyhával, baráti szóval működő
családias hangulatú éttermet 2000-ben alakították ki, majd 2008 év végén felújították, így formálódott ki a mai kép. A belső terének kialakítása, kényelmes bőrpados
ülőhelyeivelfesztelen atmoszférát teremt, harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik.
A Péterffy Dóra textilművész által készített enteriőr állandóan változik az évszakhoz, eseményekhez igazodik. A falakon Mosberger Róbert fotográfus Mórról készített
jellegzetes hangulatképei láthatóak.
A konyhafőnök Gelencsér Csaba mesterszakács e vidék friss alapanyagaiból álmodja meg az ízletes és mutatós remekműveket. Az állandó személyzet irányításával
az ő vezetésével biztosított a jó minőségű étel mindenkor. Az étlap és az ételek a nemzetközi modern konyha változatos ízvilágát jelentik, klasszikus magyar
fogásokkal, folyamatosan változó, megújuló szezonális ajánlatokkal. Ételkínálatuk mellett bármilyen extra igényt szívesen kielégítenek. A kiszolgálás barátságos, gyors
és pontos. Az étteremben móri borok széles választéka is megtalálható, melyek akár poharanként is rendelhetők. Az étterem szlogenje: „Nem jót kell főzni, hanem
mindennél jobbat!"
Az étterem felújítását követi a konyha modern technológiával való felszerelése, valamint rövid távú terveik között szerepel házi cukrászsütemények értékesítése is.
Fejér megye kedvence éttermei, olvasóink szavazatai alapján:
Helyezés Étterem
1 Ara Étterem Mór
2 Diófa Étterem Székesfehérvár
3 Passage Étterem és Pizzéria Székesfehérvár
4 Gémeskút Étterem Sukoró
5 Kiskakas Vendéglő Székesfehérvár
6 Placc Étterem Székesfehérvár
7 Szárcsa Étterem Székesfehérvár
8 67 Étterem & Bistro Székesfehérvár
9 Castrum Lovagi Étterem Székesfehérvár
10 Salvator Étterem Székesfehérvár

Forrás: feol.hu


Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél

Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél 

Hein Schumacher vezérigazgató helyére Fernando Fernandez pénzügyi igazgató kerül.
Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak

Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak 

Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák, bárok és borozók.
Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.