Az ARA étterem lett Fejér megye kedvenc étterme

A szavazók 46,41%-a gondolta úgy, hogy a móri ARA étterem Fejér megye kedvenc étterme.

Az ARA Étterem Mór város szívében a Kodály Zoltán és Deák Ferenc utca kereszteződésében található. A házias jellegű konyhával, baráti szóval működő
családias hangulatú éttermet 2000-ben alakították ki, majd 2008 év végén felújították, így formálódott ki a mai kép. A belső terének kialakítása, kényelmes bőrpados
ülőhelyeivelfesztelen atmoszférát teremt, harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik.
A Péterffy Dóra textilművész által készített enteriőr állandóan változik az évszakhoz, eseményekhez igazodik. A falakon Mosberger Róbert fotográfus Mórról készített
jellegzetes hangulatképei láthatóak.
A konyhafőnök Gelencsér Csaba mesterszakács e vidék friss alapanyagaiból álmodja meg az ízletes és mutatós remekműveket. Az állandó személyzet irányításával
az ő vezetésével biztosított a jó minőségű étel mindenkor. Az étlap és az ételek a nemzetközi modern konyha változatos ízvilágát jelentik, klasszikus magyar
fogásokkal, folyamatosan változó, megújuló szezonális ajánlatokkal. Ételkínálatuk mellett bármilyen extra igényt szívesen kielégítenek. A kiszolgálás barátságos, gyors
és pontos. Az étteremben móri borok széles választéka is megtalálható, melyek akár poharanként is rendelhetők. Az étterem szlogenje: „Nem jót kell főzni, hanem
mindennél jobbat!"
Az étterem felújítását követi a konyha modern technológiával való felszerelése, valamint rövid távú terveik között szerepel házi cukrászsütemények értékesítése is.
Fejér megye kedvence éttermei, olvasóink szavazatai alapján:
Helyezés Étterem
1 Ara Étterem Mór
2 Diófa Étterem Székesfehérvár
3 Passage Étterem és Pizzéria Székesfehérvár
4 Gémeskút Étterem Sukoró
5 Kiskakas Vendéglő Székesfehérvár
6 Placc Étterem Székesfehérvár
7 Szárcsa Étterem Székesfehérvár
8 67 Étterem & Bistro Székesfehérvár
9 Castrum Lovagi Étterem Székesfehérvár
10 Salvator Étterem Székesfehérvár

Forrás: feol.hu


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.