Az ARA étterem lett Fejér megye kedvenc étterme

A szavazók 46,41%-a gondolta úgy, hogy a móri ARA étterem Fejér megye kedvenc étterme.

Az ARA Étterem Mór város szívében a Kodály Zoltán és Deák Ferenc utca kereszteződésében található. A házias jellegű konyhával, baráti szóval működő
családias hangulatú éttermet 2000-ben alakították ki, majd 2008 év végén felújították, így formálódott ki a mai kép. A belső terének kialakítása, kényelmes bőrpados
ülőhelyeivelfesztelen atmoszférát teremt, harmonikus környezet, tiszta letisztult formák, kellemes nyugtató színek jellemzik.
A Péterffy Dóra textilművész által készített enteriőr állandóan változik az évszakhoz, eseményekhez igazodik. A falakon Mosberger Róbert fotográfus Mórról készített
jellegzetes hangulatképei láthatóak.
A konyhafőnök Gelencsér Csaba mesterszakács e vidék friss alapanyagaiból álmodja meg az ízletes és mutatós remekműveket. Az állandó személyzet irányításával
az ő vezetésével biztosított a jó minőségű étel mindenkor. Az étlap és az ételek a nemzetközi modern konyha változatos ízvilágát jelentik, klasszikus magyar
fogásokkal, folyamatosan változó, megújuló szezonális ajánlatokkal. Ételkínálatuk mellett bármilyen extra igényt szívesen kielégítenek. A kiszolgálás barátságos, gyors
és pontos. Az étteremben móri borok széles választéka is megtalálható, melyek akár poharanként is rendelhetők. Az étterem szlogenje: „Nem jót kell főzni, hanem
mindennél jobbat!"
Az étterem felújítását követi a konyha modern technológiával való felszerelése, valamint rövid távú terveik között szerepel házi cukrászsütemények értékesítése is.
Fejér megye kedvence éttermei, olvasóink szavazatai alapján:
Helyezés Étterem
1 Ara Étterem Mór
2 Diófa Étterem Székesfehérvár
3 Passage Étterem és Pizzéria Székesfehérvár
4 Gémeskút Étterem Sukoró
5 Kiskakas Vendéglő Székesfehérvár
6 Placc Étterem Székesfehérvár
7 Szárcsa Étterem Székesfehérvár
8 67 Étterem & Bistro Székesfehérvár
9 Castrum Lovagi Étterem Székesfehérvár
10 Salvator Étterem Székesfehérvár

Forrás: feol.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.