Az ARAZ étterem is nevezett az étlapversenyre

A budapesti belvárosban található ARAZ étterem is benevezett a Vendég és Hotel étlapversenyére. 

Budapest egyik történelmi negyedében, a Dohány utca és a Nyár utca sarkán egy olyan új étterem várja a gasztronómia rajongóit, amely divatot teremt a hazai ételkultúra hívei között. Az ARAZ Étterem az egykori Continental Szálló és a mellette állt Hungária Fürdő helyén újjászületett épületben különálló étteremként várja vendégeit.

Barka Áron séf és csapata a 21. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárását alkalmazva kínálja a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekeit az izgalmas ízek kedvelői számára. Az ARAZ konyháját a páratlanul gazdag alapanyagok, a hihetetlenül friss hozzávalók, a rendkívül gazdag fantázia és a maximális ízharmóniára való törekvés jellemzik.

Júniustól minden szerdán este az amerikai barbecue grillezés hangulatát tapasztalhatja meg az ARAZ étterem belső teraszán. Bármixereik pedig folyamatosan megújuló koktélkülönlegességekkel fokozzák a hangulatot élőzenés kísérettel.

Az ARAZ Étterem folyamatosan olyan csábító kínálatot állít össze, amely garantálja, hogy hétköznap és hétvégenként kényelmesen és exkluzív körülmények között, mégis megfizethető áron lehessen elfogyasztani egy ebédet a család vagy a barátok körében. Hétfőtől szombatig a divatos, de olcsó két- és háromfogásos déli menüit, majd szeptembertől ismét vasárnaponként ingyenes tetőkerti wellness-belépővel és korlátlan étel- és italfogyasztással brunchait kínálja.

A kulináris élvezetekre vágyók is megtalálják a számításukat, mert minden hónapban egy különleges, borduett vacsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Kérem az étlapot!

A Vendég & Hotel idén tavasszal ismét meghirdeti Étlap és itallap versenyét. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, és arra, mennyire alapvető, hogy milyen alapanyagból mi és mennyiért kerül az étlapra ill. az itallapra. A versenyre öt különböző kategóriában nevezhetnek kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, szállodák vendéglátóegységei.

Nevezési határidő: 2013. április 30.

További információ: http://www.turizmusonline.hu/esemeny/etlap_es_itallap_verseny/index.php


Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.