Az ARAZ étterem is nevezett az étlapversenyre

A budapesti belvárosban található ARAZ étterem is benevezett a Vendég és Hotel étlapversenyére. 

Budapest egyik történelmi negyedében, a Dohány utca és a Nyár utca sarkán egy olyan új étterem várja a gasztronómia rajongóit, amely divatot teremt a hazai ételkultúra hívei között. Az ARAZ Étterem az egykori Continental Szálló és a mellette állt Hungária Fürdő helyén újjászületett épületben különálló étteremként várja vendégeit.

Barka Áron séf és csapata a 21. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárását alkalmazva kínálja a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekeit az izgalmas ízek kedvelői számára. Az ARAZ konyháját a páratlanul gazdag alapanyagok, a hihetetlenül friss hozzávalók, a rendkívül gazdag fantázia és a maximális ízharmóniára való törekvés jellemzik.

Júniustól minden szerdán este az amerikai barbecue grillezés hangulatát tapasztalhatja meg az ARAZ étterem belső teraszán. Bármixereik pedig folyamatosan megújuló koktélkülönlegességekkel fokozzák a hangulatot élőzenés kísérettel.

Az ARAZ Étterem folyamatosan olyan csábító kínálatot állít össze, amely garantálja, hogy hétköznap és hétvégenként kényelmesen és exkluzív körülmények között, mégis megfizethető áron lehessen elfogyasztani egy ebédet a család vagy a barátok körében. Hétfőtől szombatig a divatos, de olcsó két- és háromfogásos déli menüit, majd szeptembertől ismét vasárnaponként ingyenes tetőkerti wellness-belépővel és korlátlan étel- és italfogyasztással brunchait kínálja.

A kulináris élvezetekre vágyók is megtalálják a számításukat, mert minden hónapban egy különleges, borduett vacsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Kérem az étlapot!

A Vendég & Hotel idén tavasszal ismét meghirdeti Étlap és itallap versenyét. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, és arra, mennyire alapvető, hogy milyen alapanyagból mi és mennyiért kerül az étlapra ill. az itallapra. A versenyre öt különböző kategóriában nevezhetnek kisebb-nagyobb éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, szállodák vendéglátóegységei.

Nevezési határidő: 2013. április 30.

További információ: http://www.turizmusonline.hu/esemeny/etlap_es_itallap_verseny/index.php


Igazi borkülönlegesség volt a kínai miniszterelnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai miniszterelnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.