Az étteremlácok is a földrengéskárosultak mellé állnak

A pusztító Haiti földrengés károsultjainak megsegítésére a világ számtalan étteremlánca és vendéglátója ajánlott fel jelentős összeget az elmúlt napokban.

A felajánlásokban élenjárnak a vezető gyorsétteremláncok. A McDonalds félmillió dolláros felajánlása mellett franchise partnere, a Latin-Amerika 19 országában 1700 éttermet üzemeltető Arcos Dorados minden eladott Big Mac szendvics, és menü árából további 50 centtel járul hozzá az adományhoz. A cég teljes segítsége így az egymillió dollárt is eléri majd.

A Burger King karitatív szervezete, a „Have It Your Way” Alapítvány is félmillió dollárt utalt a Nemzetközi Vöröskeresztnek. „Habár Haitin nem üzemeltetünk éttermet, a cég központja Miami-ban üzemel, ahol talán a legjelentősebb haiti bevándoró csoport él – mondta Anne Chwat, az Alapítvány elnöke.

A többek között a KFC és a Taco Bell láncot üzemeltetó Yum Brands World Hunger Relief programja is 500 ezer dolláros segéllyel támogatja a földrengés sújtotta országot, de a kevésbé jelentős hálózatok, illetve a hálózaton kívüli éttermek és vendéglátóhelyek is napi forgalmuk egy részével ajánlották fel a különböző egészségügyi és segélyszervezeteknek, melyek részt vesznek a karibi szigetország helyzetének normailzálásában.

A vendéglátással foglalkozó amerikai portálok folyamatosan frissített listákkal jelentkezve tájékoztatják a közvéleményt az adománygyűjtésben bármilyen módon, a forgalmuk függvényében részt vevő éttermekről, így a vendégek is csatlakozhatnak az akciókhoz.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.