Az étteremlácok is a földrengéskárosultak mellé állnak

A pusztító Haiti földrengés károsultjainak megsegítésére a világ számtalan étteremlánca és vendéglátója ajánlott fel jelentős összeget az elmúlt napokban.

A felajánlásokban élenjárnak a vezető gyorsétteremláncok. A McDonalds félmillió dolláros felajánlása mellett franchise partnere, a Latin-Amerika 19 országában 1700 éttermet üzemeltető Arcos Dorados minden eladott Big Mac szendvics, és menü árából további 50 centtel járul hozzá az adományhoz. A cég teljes segítsége így az egymillió dollárt is eléri majd.

A Burger King karitatív szervezete, a „Have It Your Way” Alapítvány is félmillió dollárt utalt a Nemzetközi Vöröskeresztnek. „Habár Haitin nem üzemeltetünk éttermet, a cég központja Miami-ban üzemel, ahol talán a legjelentősebb haiti bevándoró csoport él – mondta Anne Chwat, az Alapítvány elnöke.

A többek között a KFC és a Taco Bell láncot üzemeltetó Yum Brands World Hunger Relief programja is 500 ezer dolláros segéllyel támogatja a földrengés sújtotta országot, de a kevésbé jelentős hálózatok, illetve a hálózaton kívüli éttermek és vendéglátóhelyek is napi forgalmuk egy részével ajánlották fel a különböző egészségügyi és segélyszervezeteknek, melyek részt vesznek a karibi szigetország helyzetének normailzálásában.

A vendéglátással foglalkozó amerikai portálok folyamatosan frissített listákkal jelentkezve tájékoztatják a közvéleményt az adománygyűjtésben bármilyen módon, a forgalmuk függvényében részt vevő éttermekről, így a vendégek is csatlakozhatnak az akciókhoz.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.