Az étteremlácok is a földrengéskárosultak mellé állnak

A pusztító Haiti földrengés károsultjainak megsegítésére a világ számtalan étteremlánca és vendéglátója ajánlott fel jelentős összeget az elmúlt napokban.

A felajánlásokban élenjárnak a vezető gyorsétteremláncok. A McDonalds félmillió dolláros felajánlása mellett franchise partnere, a Latin-Amerika 19 országában 1700 éttermet üzemeltető Arcos Dorados minden eladott Big Mac szendvics, és menü árából további 50 centtel járul hozzá az adományhoz. A cég teljes segítsége így az egymillió dollárt is eléri majd.

A Burger King karitatív szervezete, a „Have It Your Way” Alapítvány is félmillió dollárt utalt a Nemzetközi Vöröskeresztnek. „Habár Haitin nem üzemeltetünk éttermet, a cég központja Miami-ban üzemel, ahol talán a legjelentősebb haiti bevándoró csoport él – mondta Anne Chwat, az Alapítvány elnöke.

A többek között a KFC és a Taco Bell láncot üzemeltetó Yum Brands World Hunger Relief programja is 500 ezer dolláros segéllyel támogatja a földrengés sújtotta országot, de a kevésbé jelentős hálózatok, illetve a hálózaton kívüli éttermek és vendéglátóhelyek is napi forgalmuk egy részével ajánlották fel a különböző egészségügyi és segélyszervezeteknek, melyek részt vesznek a karibi szigetország helyzetének normailzálásában.

A vendéglátással foglalkozó amerikai portálok folyamatosan frissített listákkal jelentkezve tájékoztatják a közvéleményt az adománygyűjtésben bármilyen módon, a forgalmuk függvényében részt vevő éttermekről, így a vendégek is csatlakozhatnak az akciókhoz.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.