Az Év bora a METRO-nál

A METRO Cash & Carry 2008 óta évente megrendezi borversenyét, amelyen minden alkalommal neves borszakértők zsűrizésében választják meg „az év borát”. Idén az olaszországi Cantina Tollo pincészet két bora, a „Montepulciano d’Abruzzo” és a „Trebbiano d’Abruzzo” érdemelte ki a rangos címet. A hamarosan a METRO-ban is kapható díjnyertes borok többfordulós nemzetközi borász- és sommelier kóstolókat követően nyerték el „Az Év bora 2011” címet.

„Az Év bora” verseny a METRO Cash & Carry borstratégiájának szerves része, amelynek fókuszában idén Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország legfőbb borvidékei álltak. A METRO borstratégiájának további eleme, hogy a nagykereskedés 9 országban már bevezette a „Wine Humidor” nevű borhűtő rendszer alkalmazását is, amelynek lényege, hogy a prémium kategóriájú borokat a számukra legmegfelelőbb, állandó 16 fokos hőmérsékleten, 60-70 százalékos páratartalmon tárolják az áruházakban.

„Az Év bora” verseny zsűrijében helyet foglaló vezető borászok és sommelier-k döntésüknél a szüretelési technika és a stílus mellett a nemzetközi piaci kínálatot, valamint az árat is figyelembe vették. Mindkét díjnyertes bor, a „Montepulciano d’Abruzzo” és „Trebbiano d’Abruzzo” is Abruzzo patinás borvidékéről származik, ahol az adriai szellő, a majellai szél és a napsütötte déli lejtők olyan mikroklímát hoznak létre, amely különösen kedvez a szőlőtermesztésnek. A Cantina Tollo pincészet egy világszerte elismert borászat, amelyet nemrégiben „2010 legjobb európai bortermelőjének” választottak a rangos borversenyen, a MUNDUSVINI-n.

A „Montepulciano d’Abruzzo” megtestesíti a vidék esszenciáját. A szilva és a fekete cseresznye aromája a legjobb és legrégebbi szőlőültetvényekről származó, rendkívüli eleganciát nyújtó Montepulciano szőlővel párosulva együttesen hozza felszínre a borvidék kincseit. A „Trebbiano d’Abruzzo” különösen összetett aromája virágos jegyekkel és egzotikus gyümölcsös árnyalattal egy igazi Trebbiano bor.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.