Az Év bora a METRO-nál

A METRO Cash & Carry 2008 óta évente megrendezi borversenyét, amelyen minden alkalommal neves borszakértők zsűrizésében választják meg „az év borát”. Idén az olaszországi Cantina Tollo pincészet két bora, a „Montepulciano d’Abruzzo” és a „Trebbiano d’Abruzzo” érdemelte ki a rangos címet. A hamarosan a METRO-ban is kapható díjnyertes borok többfordulós nemzetközi borász- és sommelier kóstolókat követően nyerték el „Az Év bora 2011” címet.

„Az Év bora” verseny a METRO Cash & Carry borstratégiájának szerves része, amelynek fókuszában idén Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország legfőbb borvidékei álltak. A METRO borstratégiájának további eleme, hogy a nagykereskedés 9 országban már bevezette a „Wine Humidor” nevű borhűtő rendszer alkalmazását is, amelynek lényege, hogy a prémium kategóriájú borokat a számukra legmegfelelőbb, állandó 16 fokos hőmérsékleten, 60-70 százalékos páratartalmon tárolják az áruházakban.

„Az Év bora” verseny zsűrijében helyet foglaló vezető borászok és sommelier-k döntésüknél a szüretelési technika és a stílus mellett a nemzetközi piaci kínálatot, valamint az árat is figyelembe vették. Mindkét díjnyertes bor, a „Montepulciano d’Abruzzo” és „Trebbiano d’Abruzzo” is Abruzzo patinás borvidékéről származik, ahol az adriai szellő, a majellai szél és a napsütötte déli lejtők olyan mikroklímát hoznak létre, amely különösen kedvez a szőlőtermesztésnek. A Cantina Tollo pincészet egy világszerte elismert borászat, amelyet nemrégiben „2010 legjobb európai bortermelőjének” választottak a rangos borversenyen, a MUNDUSVINI-n.

A „Montepulciano d’Abruzzo” megtestesíti a vidék esszenciáját. A szilva és a fekete cseresznye aromája a legjobb és legrégebbi szőlőültetvényekről származó, rendkívüli eleganciát nyújtó Montepulciano szőlővel párosulva együttesen hozza felszínre a borvidék kincseit. A „Trebbiano d’Abruzzo” különösen összetett aromája virágos jegyekkel és egzotikus gyümölcsös árnyalattal egy igazi Trebbiano bor.


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?