Az Év bora a METRO-nál

A METRO Cash & Carry 2008 óta évente megrendezi borversenyét, amelyen minden alkalommal neves borszakértők zsűrizésében választják meg „az év borát”. Idén az olaszországi Cantina Tollo pincészet két bora, a „Montepulciano d’Abruzzo” és a „Trebbiano d’Abruzzo” érdemelte ki a rangos címet. A hamarosan a METRO-ban is kapható díjnyertes borok többfordulós nemzetközi borász- és sommelier kóstolókat követően nyerték el „Az Év bora 2011” címet.

„Az Év bora” verseny a METRO Cash & Carry borstratégiájának szerves része, amelynek fókuszában idén Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Németország legfőbb borvidékei álltak. A METRO borstratégiájának további eleme, hogy a nagykereskedés 9 országban már bevezette a „Wine Humidor” nevű borhűtő rendszer alkalmazását is, amelynek lényege, hogy a prémium kategóriájú borokat a számukra legmegfelelőbb, állandó 16 fokos hőmérsékleten, 60-70 százalékos páratartalmon tárolják az áruházakban.

„Az Év bora” verseny zsűrijében helyet foglaló vezető borászok és sommelier-k döntésüknél a szüretelési technika és a stílus mellett a nemzetközi piaci kínálatot, valamint az árat is figyelembe vették. Mindkét díjnyertes bor, a „Montepulciano d’Abruzzo” és „Trebbiano d’Abruzzo” is Abruzzo patinás borvidékéről származik, ahol az adriai szellő, a majellai szél és a napsütötte déli lejtők olyan mikroklímát hoznak létre, amely különösen kedvez a szőlőtermesztésnek. A Cantina Tollo pincészet egy világszerte elismert borászat, amelyet nemrégiben „2010 legjobb európai bortermelőjének” választottak a rangos borversenyen, a MUNDUSVINI-n.

A „Montepulciano d’Abruzzo” megtestesíti a vidék esszenciáját. A szilva és a fekete cseresznye aromája a legjobb és legrégebbi szőlőültetvényekről származó, rendkívüli eleganciát nyújtó Montepulciano szőlővel párosulva együttesen hozza felszínre a borvidék kincseit. A „Trebbiano d’Abruzzo” különösen összetett aromája virágos jegyekkel és egzotikus gyümölcsös árnyalattal egy igazi Trebbiano bor.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.