A bútorai mellett az Ikea valószínűleg legnépszerűbb terméke a tulajdonképpen már ikonikussá vált, ún. svéd húsgolyó. Ez a termék a legbensőbb lényéből fakadóan húsból van, és így a vegetáriánusok nem élvezhetik az ízét. Az Ikea szerencsére megkönyörült rajtuk, és egy növényi alapú verzió kifejlesztésébe kezdett.
Svéd húsgolyóival a vállalat immár 35 éve kényezteti üzleteinek látogatóit.
Az eredeti receptben marhahús szerepel alapanyagként, de aztán hamarosan a csirke-, illetve a lazac alapú „fasírtok” is elkezdtek legördülni (bocsánat) a gyártósorokról, mi több már egy vegán variáció is létezik. A vegán golyó mindazonáltal nagyban különbözik a fejlesztés alatt álló ötödik típustól, mivel ez utóbbinak húskinézete és -íze lesz. A húst imitáló vegán gömböc (fogyasztókon való) tesztelgetése már 2020 elején megkezdődhet.
Forrás: Store insider