Az ilyen rendezvények a magyar éttermi kultúra színvonalát emelik

Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők az immár hatodszorra megrendezendő Országos Étterem Hét keretében, március 17. és 23. között.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátásnak azt
a szintjét, amelybe a legtöbben ritkábban kóstolhatnak bele. A rendezvény népszerűségét
jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb
rekordszámú, 19,227 látogató választott a magas szintű kínálatból. 2011-ben még csak
4,427 volt a vendégek száma - tudhattuk meg Kiss Zoltán-tól, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársától.

Az Éttermi Hét eseményén részt vevő éttermek száma oly mértékben megnövekedett, hogy több jelentkezőt el kellett utasítani. A szervezők beismert törekvése az, hogy a csatlakozó vendéglátóhelyek elsősorban a Top 100-at képviseljék.

"Ez az esemény nem csak a Magyarországon ma már elérhető éttermi kultúrára hívja fel a figyelmet, hanem az azt képviselő éttermekre is - mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonosa, aki a napokban kapta meg az "Év vendéglőse 2013" kitüntető címet. - Felbecsülhetetlen a reklámértéke az Éttermi héten történő megjelenésnek."

A VI. Országos Étterem Hét sajtótájékoztatóját a Robinson étteremben tartották a
szervezők. Ezt a vendéglátóhelyet nemrégiben újították fel, s egy emeletet építettek hozzá,
ahol különleges steak-eket is kínálnak. A Robinson az Országos Étterem Hétre készült
teljes menüajánlatát kínálta fel kóstolásra a tájékoztatón.

"A magas éttermi kultúra nem Michelin csillagot, hanem minőséget jelent - tette hozzá László Árpád, a Robinson étterem tulajdonosa. - Felvetődhet a kérdés, valójában miért is jó ez a promóció? Nos, marketingre nem csak akkor van szükség, amikor nem megy egy étterem, hanem akkor is, amikor igen. A kedvező menüárakkal egy kevésbé fizetőképes, de ugyanakkor az igényes vendéglátásra nyitott közönségrétegnek is meg tudjuk mutatni, milyen ízekkel főzünk."

A Robinson étterem foglalási opciója a site megnyitását (tegnap éjfél) követően 2 óra alatt csaknem betelt.

Az érdeklődők, a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében. 

A tavaly ősszel résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program
kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel,
tapasztalatokkal. A vendégek 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is
visszalátogatna az általa kiválasztott étterembe.

 A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI / DiningCity /foto: Kolbe Gábor


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.