Az ilyen rendezvények a magyar éttermi kultúra színvonalát emelik

Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők az immár hatodszorra megrendezendő Országos Étterem Hét keretében, március 17. és 23. között.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátásnak azt
a szintjét, amelybe a legtöbben ritkábban kóstolhatnak bele. A rendezvény népszerűségét
jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb
rekordszámú, 19,227 látogató választott a magas szintű kínálatból. 2011-ben még csak
4,427 volt a vendégek száma - tudhattuk meg Kiss Zoltán-tól, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársától.

Az Éttermi Hét eseményén részt vevő éttermek száma oly mértékben megnövekedett, hogy több jelentkezőt el kellett utasítani. A szervezők beismert törekvése az, hogy a csatlakozó vendéglátóhelyek elsősorban a Top 100-at képviseljék.

"Ez az esemény nem csak a Magyarországon ma már elérhető éttermi kultúrára hívja fel a figyelmet, hanem az azt képviselő éttermekre is - mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonosa, aki a napokban kapta meg az "Év vendéglőse 2013" kitüntető címet. - Felbecsülhetetlen a reklámértéke az Éttermi héten történő megjelenésnek."

A VI. Országos Étterem Hét sajtótájékoztatóját a Robinson étteremben tartották a
szervezők. Ezt a vendéglátóhelyet nemrégiben újították fel, s egy emeletet építettek hozzá,
ahol különleges steak-eket is kínálnak. A Robinson az Országos Étterem Hétre készült
teljes menüajánlatát kínálta fel kóstolásra a tájékoztatón.

"A magas éttermi kultúra nem Michelin csillagot, hanem minőséget jelent - tette hozzá László Árpád, a Robinson étterem tulajdonosa. - Felvetődhet a kérdés, valójában miért is jó ez a promóció? Nos, marketingre nem csak akkor van szükség, amikor nem megy egy étterem, hanem akkor is, amikor igen. A kedvező menüárakkal egy kevésbé fizetőképes, de ugyanakkor az igényes vendéglátásra nyitott közönségrétegnek is meg tudjuk mutatni, milyen ízekkel főzünk."

A Robinson étterem foglalási opciója a site megnyitását (tegnap éjfél) követően 2 óra alatt csaknem betelt.

Az érdeklődők, a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében. 

A tavaly ősszel résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program
kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel,
tapasztalatokkal. A vendégek 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is
visszalátogatna az általa kiválasztott étterembe.

 A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI / DiningCity /foto: Kolbe Gábor


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.