Az ilyen rendezvények a magyar éttermi kultúra színvonalát emelik

Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők az immár hatodszorra megrendezendő Országos Étterem Hét keretében, március 17. és 23. között.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátásnak azt
a szintjét, amelybe a legtöbben ritkábban kóstolhatnak bele. A rendezvény népszerűségét
jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb
rekordszámú, 19,227 látogató választott a magas szintű kínálatból. 2011-ben még csak
4,427 volt a vendégek száma - tudhattuk meg Kiss Zoltán-tól, az étterem hetet szervező DiningCity.com munkatársától.

Az Éttermi Hét eseményén részt vevő éttermek száma oly mértékben megnövekedett, hogy több jelentkezőt el kellett utasítani. A szervezők beismert törekvése az, hogy a csatlakozó vendéglátóhelyek elsősorban a Top 100-at képviseljék.

"Ez az esemény nem csak a Magyarországon ma már elérhető éttermi kultúrára hívja fel a figyelmet, hanem az azt képviselő éttermekre is - mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök vendéglő tulajdonosa, aki a napokban kapta meg az "Év vendéglőse 2013" kitüntető címet. - Felbecsülhetetlen a reklámértéke az Éttermi héten történő megjelenésnek."

A VI. Országos Étterem Hét sajtótájékoztatóját a Robinson étteremben tartották a
szervezők. Ezt a vendéglátóhelyet nemrégiben újították fel, s egy emeletet építettek hozzá,
ahol különleges steak-eket is kínálnak. A Robinson az Országos Étterem Hétre készült
teljes menüajánlatát kínálta fel kóstolásra a tájékoztatón.

"A magas éttermi kultúra nem Michelin csillagot, hanem minőséget jelent - tette hozzá László Árpád, a Robinson étterem tulajdonosa. - Felvetődhet a kérdés, valójában miért is jó ez a promóció? Nos, marketingre nem csak akkor van szükség, amikor nem megy egy étterem, hanem akkor is, amikor igen. A kedvező menüárakkal egy kevésbé fizetőképes, de ugyanakkor az igényes vendéglátásra nyitott közönségrétegnek is meg tudjuk mutatni, milyen ízekkel főzünk."

A Robinson étterem foglalási opciója a site megnyitását (tegnap éjfél) követően 2 óra alatt csaknem betelt.

Az érdeklődők, a www.etteremhet.hu oldalon asztalt foglalnak. Személyes vagy telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni. A foglalható helyek száma limitált: minden étterem egyénileg határozza meg, hány vendéget fogad a program keretében. 

A tavaly ősszel résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program
kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel,
tapasztalatokkal. A vendégek 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is
visszalátogatna az általa kiválasztott étterembe.

 A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, a holland étteremhét népszerűsége után pedig Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban és Magyarországon is bevezették a programot.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI / DiningCity /foto: Kolbe Gábor


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.