Az ital, ami felforgatta a brit gin piacot

A magyarországi szórakozóhelyeken és a boltok polcain egyaránt elérhető a világ egyik népszerű prémium ginmárkája. A Bulldog Gin a világ legrégebbi gin eljárásával készülő, úgynevezett London Dry Gin, ez az erős tradíció markáns modernséggel párosul. 

Nagy-Britanniában évről évre rekordokat döntöget a gin eladása, és úgy tűnik, ez a trend hamarosan hazánkat is eléri. Miközben Magyarországon még a vodka és a pálinka vezet az alkoholpárlatok kategóriájában, az utóbbi években a whisky és a gin is erős menetelésbe kezdett az eladási listákon. A Nielsen itthon kétszámjegyű növekedést regisztrált a két utóbbi kategóriában. Augusztus végétől pedig Magyarországon is forgalmazni kezdte a Coca-Cola HBC Magyarország a brit gin piacot gyökerestül átalakító Bulldog Gint – amely vélhetően nálunk is komoly babérokat arat majd le.

 

„A Bulldog mer más lenni és azokhoz szól, akik ugyancsak mernek független, akár ösztönös döntéseket hozni, a saját útjukat járni még akkor is, ha ez kockázatokat hordoz” – mondta Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfólió vezetője, felidézve a márka 2006-os kezdeteit. Akkor az ital azzal keltett feltünést a piacon, hogy megálmodójának, Anshuman Vohrának volt bátorsága újraértelmezni a hagyományos, erősen borókás ízű gin receptjét. Bár a Bulldog Gin a világ legrégebbi gin eljárásával készülő, úgynevezett London Dry Gin, ez az erős tradíció markáns modernséggel párosul. A prémium márka megjelenésében is felvállalja a fiatalos, vagány, újító szellemiséget: a többi gintől jól megkülönböztethető robosztus, fekete üvegének szája vaskosabb a szokásosnál.

 

A Bulldogban a továbbra is alapíznek számító boróka mellett további 11 fűszernövény hozza a létre a sajátos, citrusos, komplex ízvilágot. A boróka, az angyalgyökér, a koriander és a citrom a gin meghatározó fűszerei, ezeket az édesgyökér, a mandula, a nőszirom és a kasszia árnyalja tovább, hogy végül a levendula, a fehér mák, a lótuszlevél és a merész különlegességnek számító longán – más néven kínai sárkányszem – adjon egy utolsó, váratlan csavart. Az ízekért felelős prémium összetevők, amelyek Európa, Afrika és Ázsia legkülönbözőbb helyeiről származnak, a gin negyedik lepárlásakor kerülnek az italba.

 

„A Bulldog kockáztatott és képes volt megújítani a brit gin-tradíciót, úgy, hogy mára, forradalmi receptúrájának köszönhetően a világ egyik legismertebb és leggyorsabban növekedő prémium gin márkájává váljon. A mai fiatalok ízléséhez jobban illeszkedő ital célja, hogy a közeljövőben a világ legkeresettebb prémium ginjévé váljon. A Bulldog tökéletes összetevője a szórakozni vágyók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő koktéloknak, és a mixerek, valamint bartenderek igen kedvelt alapanyaga az egész világon” – szögezi le Haász Dömötör, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol brandmenedzsere.

A Bulldogot augusztus végétől itthon is forgalmazza a Coca-Cola HBC Magyarország.  Hazánk legnagyobb üdítőitalpalackozója 2006 óta foglalkozik prémium alkoholok értékesítésével, összhangban a vállalat azon törekvésével, hogy a fogyasztóit bármely napszakban, a hét mindennapján valamilyen itallal kiszolgálja.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.