Az okoshordó, ami jelzi, ha fogytán a sör

Olyan söröshordót fejlesztett a Carlsberg, amelyik figyeli és hosszabb ideig is tartja frissen a benne lévő sörmennyiséget - írja a hvg.hu.

A csaposok álmát váltotta valóra a Carlsberg, a dán sörgyártó ugyanis olyan (okos)hordóval lépett a piacra, amely képes arra, hogy figyelje a benne lévő sörmennyiségét, sőt jelezze a főzdének, ha már fogytán a készlet. Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, ezáltal jóval hosszabb ideig, 30 napig képes frissen tartani a a benne tárolt sört. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt.

A gyártó szerint ezáltal lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is. A stagnáló eladások, a fogyasztók bor és röviditalok felé fordulása késztette innovációra a dán sörgyártót, és arra, hogy a sörözők tulajdonosait boldoggá tegye és nemcsak szélesebb palettát nyújtson, hanem segítse őket profitjuk növelésében. A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. Az általa összegyűjtött adatok mind a sörfőzdét, mint sörözőket abban is segíti, hogy megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában.

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő termék elérhető legyen adott helyen, adott időben" - mondta egy interjúban Nancy Cruikshank, a sörgyártó digitális átalakulásáért felelős vezetője. A hordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960-as és 1970-es években megszokott volt. A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, mivel a fogyasztók egyre inkább környezetbarát módon gondolkodnak. Az okoshordó ugyan egyszer használatos, de közölték, már dolgoznak azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák azokat.

A Carlsberg Nyugat-Európa mellett néhány kínai városban is csapra veri őket, az okoshordó tesztelése azonban Berlinben folyt. A fejlesztést Koppenhágában, Malmőben és Milánóban a jövő hónapban mutatják be.

Forrás: hvg.hu


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.