Bacsó András lett idén a Borászok Borásza

Bacsó András a Tokaj Oremus főborásza kapta 2016-ban a Borászok Borásza elismerést - írja a Borászportál.

Tokajból kerül ki 2016 Borászok Borásza, mint ahogy a Borászportál előzetes szavazásán már sejteni lehetett. Beszédében Bacsó András megköszönte a szavazatokat, ugyanakkor szerette volna megosztani a többi jelölttel is, akik szerinte ugyanúgy megérdemlik az elismerést.

Ők pedig azok a jelöltek, akik a 10. Borászok Borásza szavazásának első félidejében a jutottak a döntőbe. Név szerint:

  • Áts Károly (Tokaj Kereskedőház)
  • Bacsó András (Oremus)
  • Bodó Judit (Bott Pince)
  • Bott Frigyes (Bott Frigyes Pincészet)
  • Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet)

"A bor átszövi mindannyiunk életét a születéstől egészen a végéig. Magyarországon különleges adottságoknak vagyunk kezelői: fantasztikus klíma, fantasztikus talaj és fantasztikus kultúra, amely meghatározza életünket. Mindig hittem abban, hogy újra lehet álmodni és alkotni azt a magyar borászatot, mely az elmúlt évszázadokban naggyá tette és európai rangra emelte a magyar bort és a magyar bor legkitünőbb képviselőjét a tokaji bort." - emelte ki beszédében Bacsó András.

Az idei Borászok Barátja díjat pedig Gál Helga vehette át.

Az idei Borászok Barátja jelöltek pedig:

  • Ambrus Lajos, József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine kiváló vendégszerzője
  • Dr. Csizmadia András, gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője
  • Gál Helga, Magyarország bornagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai tanácsosa
  • Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke
  • Matt Kramer, amerikai borkritikus, a Wine Spectator rendszeres szerzője

A Borászok Borászának jutalma pedig nem kevesebb, mint 50 palack bor a jelöltektől, no meg egy pincekulcs, ami annak jelképe, hogy a győztest az 50 borász pincéjében mindig szívesen látják.

Gratulálunk az idei nyerteseknek és a jelölteknek egyaránt!

Forrás: www.boraszportal.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.