Bacsó András lett idén a Borászok Borásza

Bacsó András a Tokaj Oremus főborásza kapta 2016-ban a Borászok Borásza elismerést - írja a Borászportál.

Tokajból kerül ki 2016 Borászok Borásza, mint ahogy a Borászportál előzetes szavazásán már sejteni lehetett. Beszédében Bacsó András megköszönte a szavazatokat, ugyanakkor szerette volna megosztani a többi jelölttel is, akik szerinte ugyanúgy megérdemlik az elismerést.

Ők pedig azok a jelöltek, akik a 10. Borászok Borásza szavazásának első félidejében a jutottak a döntőbe. Név szerint:

  • Áts Károly (Tokaj Kereskedőház)
  • Bacsó András (Oremus)
  • Bodó Judit (Bott Pince)
  • Bott Frigyes (Bott Frigyes Pincészet)
  • Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet)

"A bor átszövi mindannyiunk életét a születéstől egészen a végéig. Magyarországon különleges adottságoknak vagyunk kezelői: fantasztikus klíma, fantasztikus talaj és fantasztikus kultúra, amely meghatározza életünket. Mindig hittem abban, hogy újra lehet álmodni és alkotni azt a magyar borászatot, mely az elmúlt évszázadokban naggyá tette és európai rangra emelte a magyar bort és a magyar bor legkitünőbb képviselőjét a tokaji bort." - emelte ki beszédében Bacsó András.

Az idei Borászok Barátja díjat pedig Gál Helga vehette át.

Az idei Borászok Barátja jelöltek pedig:

  • Ambrus Lajos, József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine kiváló vendégszerzője
  • Dr. Csizmadia András, gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője
  • Gál Helga, Magyarország bornagykövete, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor és gasztronómiai tanácsosa
  • Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke
  • Matt Kramer, amerikai borkritikus, a Wine Spectator rendszeres szerzője

A Borászok Borászának jutalma pedig nem kevesebb, mint 50 palack bor a jelöltektől, no meg egy pincekulcs, ami annak jelképe, hogy a győztest az 50 borász pincéjében mindig szívesen látják.

Gratulálunk az idei nyerteseknek és a jelölteknek egyaránt!

Forrás: www.boraszportal.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.