Száz borkedvelő találkozója Badacsonyban

Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén.

A Balatoni borrégió, ezen belül Badacsony nagyon aktív. Három héten belül három fontos esemény is történt: az egész borvidék bemutatkozott Budapesten, badacsonyi kezdeményezésre megalakult a Balatoni KÖR és most a két legjelentősebb borász-szakmai csoport közel száz borkedvelőt csábított Badacsonyba. Mindezt szezonon kívül, amely a Balatoni KÖR alapvető céljaival is összecseng, amelynek tagjai egész éves, azaz „négy évszakos szezonban” gondolkodnak, és magasabb szintre kívánják emelni a balatoni gasztronómiát és vendéglátást.

Komplex programokra van szükség

„Manapság már nem elég jó bort készíteni és a pincében várni a vendégeket, komplex programokat kell kínálni, amellyel meg lehet mozgatni az embereket” – hangsúlyozta a VSOP Balaton-felvidék részéről Nagy László badacsonyi borász, majd hozzátette: „a közös élmények hozzák össze az embereket”.



„Második alkalommal rendeztük meg ezt a mozgalmas borhétvégét, amely során nyolc borászat mutatkozott be a nagyközönségnek. Mindenki megtalálhatta a kedvére való programot, hiszen volt itt elegáns borvacsora, laza bortúra sok élménnyel és játékkal megtűzdelve” – mondta Laposa Bence, a Badacsonyi Kör tagja.

A Badacsonyi Borhétvégét a Hotel Bonvino Wine & Spa és helyi turisztikai szervezetek is támogatták. A bortúra során a pincék közötti utazást a Mitsubishi Motors és a Subaru magyarországi Vezérképviselete fűszerezte meg a Mitsubishi és Subaru kitűnő évjáratú, különleges minőségű, karakteres modelljeivel.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.