Száz borkedvelő találkozója Badacsonyban

Közel száz borkedvelő vett részt a Badacsonyi KÖR és a VSOP Balaton-felvidék által szervezett eseménydús badacsonyi borhétvégén.

A Balatoni borrégió, ezen belül Badacsony nagyon aktív. Három héten belül három fontos esemény is történt: az egész borvidék bemutatkozott Budapesten, badacsonyi kezdeményezésre megalakult a Balatoni KÖR és most a két legjelentősebb borász-szakmai csoport közel száz borkedvelőt csábított Badacsonyba. Mindezt szezonon kívül, amely a Balatoni KÖR alapvető céljaival is összecseng, amelynek tagjai egész éves, azaz „négy évszakos szezonban” gondolkodnak, és magasabb szintre kívánják emelni a balatoni gasztronómiát és vendéglátást.

Komplex programokra van szükség

„Manapság már nem elég jó bort készíteni és a pincében várni a vendégeket, komplex programokat kell kínálni, amellyel meg lehet mozgatni az embereket” – hangsúlyozta a VSOP Balaton-felvidék részéről Nagy László badacsonyi borász, majd hozzátette: „a közös élmények hozzák össze az embereket”.



„Második alkalommal rendeztük meg ezt a mozgalmas borhétvégét, amely során nyolc borászat mutatkozott be a nagyközönségnek. Mindenki megtalálhatta a kedvére való programot, hiszen volt itt elegáns borvacsora, laza bortúra sok élménnyel és játékkal megtűzdelve” – mondta Laposa Bence, a Badacsonyi Kör tagja.

A Badacsonyi Borhétvégét a Hotel Bonvino Wine & Spa és helyi turisztikai szervezetek is támogatták. A bortúra során a pincék közötti utazást a Mitsubishi Motors és a Subaru magyarországi Vezérképviselete fűszerezte meg a Mitsubishi és Subaru kitűnő évjáratú, különleges minőségű, karakteres modelljeivel.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.