Balaton - nem csak főszezonban

Hétvégén az érdeklődők ismét birtokba vehetik a balatonlellei Kishegyet - Balatonlelle legnagyobb fesztiválját április 13-án rendezik

Több mint 20 balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalom növekedésről számolnak be. ”Számtalan rendezvényen vagyunk túl, és a résztvevők pozitív visszajelzéséből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szabad megállni, jó úton járunk az összefogással!” - vélekedett Kávási Dóra, a BL YachtClub & Apartments rendezvényszervezője. Kiváló borok, különleges ételek, páratlan természeti környezet. Ez a Kishegyi Kortyok és Falatok, ahol a szervezők ismét a Kishegyet szeretnék közelebbről bemutatni.

 

Ahogy azt már megszokhattuk, a Kishegyen működő éttermek borászatokkal, az ott működő borászatok éttermekkel karöltve, 7 helyszínen különleges menükkel várják vendégeiket egész nap. Pócz József borász is derűlátó: “Mindenki nagyon készül, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tudjanak választani, és alapvetően a Kishegyre és a Dél-Balatonra jellemző ízeket tudják megkóstolni.”  A rendezvény 12 órakor kezdődik, este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre szolgáltatja. A kulináris élvezeteken kívül vezetett gyalog és kerékpár túrát, kézműves vásárt és kézműves foglalkozásokat, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.