Szabó Géza, a Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a szövetség és a Pécs-mecseki Borút Közhasznú Egyesület ötödik alkalommal tartotta meg a régió bora választást.
A megmérettetés célja, hogy a Baranya, Somogy és Tolna megye alkotta térség öt borvidékén előállított sok jó minőségű nedű közül egy-egy kiváló, de mérsékelt - fehér borok esetében 1500, a vöröseknél 2500 forint alatti - áron kapható terméket ajánljon a térségbe látogató turisták figyelmébe.
A borászok idén huszonöt borral pályáztak a cím elnyerésére, a mintákat turisztikai szakemberekből, üzletemberekből, valamint újságírókból álló zsűri értékelte. "A bírálókat lenyűgözte a vörösborok minősége, egyes fehérborokból ugyanakkor hiányolták a frissességet, a gyümölcsösséget" - jegyezte meg Szabó Géza.
Rámutatott arra, hogy a két legjobb bor, azaz a kőröshegyi központú Podmaniczky pincészet rajnai rizlingje és a Mecseknádasdon található Wekler pince cabernet franc bora méltónak bizonyult arra, hogy jövőre a régió turizmusának "imázsbora" legyen.
Balatonboglári és szekszárdi lett a dél-dunántúli régió bora
(MTI) - A Podmaniczky pincészet 2011-es évjáratú balatonboglári rajnai rizlingjét és a Wekler pince 2008-as cabernet franc borát választották a dél-dunántúli régió legjobb borainak szerdán.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.