Bárdos Sarolta a XVII. Tokaji Borvidéki Borverseny záró rendezvényén, szombatról vasárnapra virradóra kapta meg a rangos titulust. Az egyes hegyközségek választmányának joga a jelöltállítás, ezt követően 88 szakember szavazata dönt arról, ki legyen az év borásza a történelmi borvidéken.
Az év borászának egyebek mellett egy éven át kötelezően részt kell vennie a tokajiborbíráló bizottság munkájában. E testület feladata, hogy minősítse a bort, és döntését senkinek nincs joga felülbírálni. Ez, és a borminősítő intézet értékelése dönti el, hogy a bor forgalomba kerülhet vagy sem.
Az idén egy kis családi birtok, a Tokaj Nobilis tulajdonos-vezetője, Bárdos Sarolta kapta a címet, aki 1997-ben végezte el a Kertészeti Egyetemet, később a Dégenfeld, majd pedig a Béres Szőlőbirtok főborásza volt.
Sarolta a Tőzsdefórum kérdésére elmondta: presztízst jelent a tokaji borvidéken az év borászának lenni, akit megválasztanak, az büszkén viseli a titulust, mert a szakmától kapta az elismerést. (forrás: Tőzsdefórum)
Bárdos Sarolta az év borásza Hegyalján
Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője lett az év borásza a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken - adta hírül a Tőzsdefórum.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.