Bárdos Sarolta a XVII. Tokaji Borvidéki Borverseny záró rendezvényén, szombatról vasárnapra virradóra kapta meg a rangos titulust. Az egyes hegyközségek választmányának joga a jelöltállítás, ezt követően 88 szakember szavazata dönt arról, ki legyen az év borásza a történelmi borvidéken.
Az év borászának egyebek mellett egy éven át kötelezően részt kell vennie a tokajiborbíráló bizottság munkájában. E testület feladata, hogy minősítse a bort, és döntését senkinek nincs joga felülbírálni. Ez, és a borminősítő intézet értékelése dönti el, hogy a bor forgalomba kerülhet vagy sem.
Az idén egy kis családi birtok, a Tokaj Nobilis tulajdonos-vezetője, Bárdos Sarolta kapta a címet, aki 1997-ben végezte el a Kertészeti Egyetemet, később a Dégenfeld, majd pedig a Béres Szőlőbirtok főborásza volt.
Sarolta a Tőzsdefórum kérdésére elmondta: presztízst jelent a tokaji borvidéken az év borászának lenni, akit megválasztanak, az büszkén viseli a titulust, mert a szakmától kapta az elismerést. (forrás: Tőzsdefórum)
Bárdos Sarolta az év borásza Hegyalján
Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője lett az év borásza a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken - adta hírül a Tőzsdefórum.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.