Bárki megrendelheti a New York-i séf félkész gourmet fogásait

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég félkész gasztronómiai fogásokat szállít házhoz, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat.

Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondta el az új séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

„A megállapodáskor fontos szempont volt, hogy William elsőrangú, képzett grillszakács is, így a most induló kertipartis, BBQ-s szezonban már az előkészített, pácolt, egyedi ízvilággal fűszerezett húsokat is szállítani tudunk” – mondja el a közeli tervekkel kapcsolatban Bartók Marcell. A sous vide (vákuum alatti) eljárással előkészített alapanyagok lehetővé teszik, hogy a grillezésért felelős házigazda is részt vehessen a partik érdemi részén, maga a grillezés nem vesz igénybe többet 10-15 percénél.

A sous vide („szuvid”, vagy „vákuum alatt”) eljárást azért is részesítik előnyben az éttermek, mert hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé, az oxigénmentes környezet növeli az eltarthatóságot, és omlósságot, szaftosságot, frissességet kölcsönöz az elkészített fogásoknak.


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.