Bárt nyit a tetőn a Budapest Marriott Hotel

25 év után először nyitja meg a nagyközönség előtt a 9. emeletet a Budapest Marriott Hotel. A földszinten üzemelő Liz and Chain Bar égbe törő társat kap. Ez a Liz and Chain Sky Lounge rooftop bar.

Innen nemcsak a Duna hídjait, a Parlamentet, a Budavári Palotát, a Bazilikát, a Citadellát és a Gellért-hegyet csodálhatjuk meg nappali, majd esti ruhájában, hanem egy hideg itallal a kézben kapunk egy egészen varázslatos Budapest-érzést. Nem meglepő, hogy az elmúlt években az egész világon annyira népszerűek lettek a tetőbárok.

A rendhagyó helyszín és értő vendéglátás intimebb, zártkörű rendezvényekre is felkészült, vasárnaptól szerdáig privát események levezénylését is vállalják.

Ahogy tavaly a hotel lobbija mellett megnyitott Liz and Chain Bar is kiemelten foglalkozik a koktélokkal és gin tonicokkal, úgy ez odafönt sincs másképp, kreatív báréletre számítsunk, színvonalas házi főzetekkel, bitterekkel, sok kísérletezéssel és a naplementére hangolt hosszabb-rövidebb italokkal. Ha azonban champagne-ra esne a választás, azt is szakértelemmel szervírozzák. Ami a gasztro oldalt illeti, mezzékkel-tapasokkal, desszertekkel is készülnek, á la carte rendszerben. Július 16-tól egészen az őszi szezonig, csütörtöktől szombatig, 17:00-tól éjfélig van nyitva a tetőbár, ahol előreláthatólag a naplementézős órák lesznek a legnépszerűbbek.

Forrás: Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.