Befuccsolt a Boeing étterem

Dicstelen sorsa bevégeztetett, már senkinek sem kell az a Boeing 747-es repülőgép, amelyik annak idején a bukott Pan Am légitársaság felségjeleivel először közlekedett menetrendszerinti forgalomban ebből a tipusból, s egy ideig étteremként működött Szöultól 25 kilométerre - írja az Ingatlanmenedzser.

A tulajdonos koreai házaspár sem tud mit kezdeni vele, legfeljebb az arra járó turisták fényképezgetik a hozzá csapott ingatlannal együtt.

A Los Angeles Times beszámolója szerint a házaspár egy dél-kaliforniai repülőgép temetőből szállíttatta oda tíz évvel ezelőtt és nyomban étteremmé alakíttatta, ami akkoriban divatos volt a vendéglátóiparban. Elszámította magát a páros, az üzlet nem jött be.

A koreai tulajdonosok annak idején egymillió dollárért vették a gépet, majd további 100 ezer dollárt költöttek arra, hogy darabokra szedjék és konténerekbe rakják. Arra számítottak, hogy a név és a márka (Tripple, Boeing 747) csapatostól vonzza majd a látogatókat. Ám a különleges éttermet nehezen lehetett megközelíteni, naponta egy hordó olajjal kellett fűteni és nem jött elég vendég. Végül 2005-ben bezárták és a mellette lévő kis étteremben tésztabárt rendeztek be. Most állítólag japán befektetők megvennék és Tokióba vitetnék, akkor talán megmenekül ez a történelmi jármű.

Sok évig volt a Bécs felé tartó turistaforgalom kedvel célpontja a Győr határában a régi 1-es főút mellett álló régi Iljushin, melyben kávézó üzemelt. Az M1-es autópálya utolsó szakaszának átadása után forgalma megcsappant, és koreai társához hasonlóan bezárásra került. (Ingatlanmenedzser / Foto: LA Times)


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.