Befuccsolt a Boeing étterem

Dicstelen sorsa bevégeztetett, már senkinek sem kell az a Boeing 747-es repülőgép, amelyik annak idején a bukott Pan Am légitársaság felségjeleivel először közlekedett menetrendszerinti forgalomban ebből a tipusból, s egy ideig étteremként működött Szöultól 25 kilométerre - írja az Ingatlanmenedzser.

A tulajdonos koreai házaspár sem tud mit kezdeni vele, legfeljebb az arra járó turisták fényképezgetik a hozzá csapott ingatlannal együtt.

A Los Angeles Times beszámolója szerint a házaspár egy dél-kaliforniai repülőgép temetőből szállíttatta oda tíz évvel ezelőtt és nyomban étteremmé alakíttatta, ami akkoriban divatos volt a vendéglátóiparban. Elszámította magát a páros, az üzlet nem jött be.

A koreai tulajdonosok annak idején egymillió dollárért vették a gépet, majd további 100 ezer dollárt költöttek arra, hogy darabokra szedjék és konténerekbe rakják. Arra számítottak, hogy a név és a márka (Tripple, Boeing 747) csapatostól vonzza majd a látogatókat. Ám a különleges éttermet nehezen lehetett megközelíteni, naponta egy hordó olajjal kellett fűteni és nem jött elég vendég. Végül 2005-ben bezárták és a mellette lévő kis étteremben tésztabárt rendeztek be. Most állítólag japán befektetők megvennék és Tokióba vitetnék, akkor talán megmenekül ez a történelmi jármű.

Sok évig volt a Bécs felé tartó turistaforgalom kedvel célpontja a Győr határában a régi 1-es főút mellett álló régi Iljushin, melyben kávézó üzemelt. Az M1-es autópálya utolsó szakaszának átadása után forgalma megcsappant, és koreai társához hasonlóan bezárásra került. (Ingatlanmenedzser / Foto: LA Times)


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.