Befuccsolt a Boeing étterem

Dicstelen sorsa bevégeztetett, már senkinek sem kell az a Boeing 747-es repülőgép, amelyik annak idején a bukott Pan Am légitársaság felségjeleivel először közlekedett menetrendszerinti forgalomban ebből a tipusból, s egy ideig étteremként működött Szöultól 25 kilométerre - írja az Ingatlanmenedzser.

A tulajdonos koreai házaspár sem tud mit kezdeni vele, legfeljebb az arra járó turisták fényképezgetik a hozzá csapott ingatlannal együtt.

A Los Angeles Times beszámolója szerint a házaspár egy dél-kaliforniai repülőgép temetőből szállíttatta oda tíz évvel ezelőtt és nyomban étteremmé alakíttatta, ami akkoriban divatos volt a vendéglátóiparban. Elszámította magát a páros, az üzlet nem jött be.

A koreai tulajdonosok annak idején egymillió dollárért vették a gépet, majd további 100 ezer dollárt költöttek arra, hogy darabokra szedjék és konténerekbe rakják. Arra számítottak, hogy a név és a márka (Tripple, Boeing 747) csapatostól vonzza majd a látogatókat. Ám a különleges éttermet nehezen lehetett megközelíteni, naponta egy hordó olajjal kellett fűteni és nem jött elég vendég. Végül 2005-ben bezárták és a mellette lévő kis étteremben tésztabárt rendeztek be. Most állítólag japán befektetők megvennék és Tokióba vitetnék, akkor talán megmenekül ez a történelmi jármű.

Sok évig volt a Bécs felé tartó turistaforgalom kedvel célpontja a Győr határában a régi 1-es főút mellett álló régi Iljushin, melyben kávézó üzemelt. Az M1-es autópálya utolsó szakaszának átadása után forgalma megcsappant, és koreai társához hasonlóan bezárásra került. (Ingatlanmenedzser / Foto: LA Times)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.