A 2017-es év Gálaebédjének fő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj immáron 4. alkalommal történő átadása lesz.
Az idei díjazott: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.
A gálaebéd időpontja: 2017. november 19. vasárnap 12:00 óra
Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2. )
A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 10 chéf örömmel, önkéntes munkában vállalta.
MENÜ:
Érkezéskor kínált falatok (Amuse bouche)
Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
„Túrós csusza” 2017 (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)
Sonka kóstoló
Ebéd menü
Hideg előétel: Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel (Sándor Béla, Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös) Leves: Tápla leves Nábob módra (Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház, Budapest)
Meleg előétel: Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával (Sallai Zoltán – Teátrum Café & Bistro, Budapest) Főétel: Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal (Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)
Sorbet: Begónia szorbet csipkebogyó teával (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes) Tányérdeszert: Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral (Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem , Budapest)
Petit fours (Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata)
A gálaebéd executive chef-je Bicsár Attila (Sauska48 Étterem, Villány)
Sommeliére: Varga Norbert (Onyx Étterem, Budapest)
Barista: Bősze Viktor (Platán Restaurant, Tata)
A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József
A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI tagoknak: 24.000 Ft.
Részvételi szándékát kérjük, a [email protected] email címen jelezze.
Forrás: Vendég & Hotel