Begónia szorbéval ünneplik a 4. Gundel-díjast

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 7. alkalommal rendezi meg évzáró Gáláját, melyen a 170 éve született Dobos C. Józsefre emlékezünk, az ő Magyar-francia szakácskönyve (1881.) alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat.

A 2017-es év Gálaebédjének fő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj immáron 4. alkalommal történő átadása lesz.

Az idei díjazott: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.

A gálaebéd időpontja: 2017. november 19. vasárnap 12:00 óra

Helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2. )

A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 10 chéf örömmel, önkéntes munkában vállalta.

MENÜ:

Érkezéskor kínált falatok (Amuse bouche)

Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

„Túrós csusza” 2017 (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes)

Sonka kóstoló

Ebéd menü

Hideg előétel: Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel (Sándor Béla, Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös) Leves: Tápla leves Nábob módra (Jászai Tibor, Gerlóczy Kávéház, Budapest)

Meleg előétel: Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával (Sallai Zoltán – Teátrum Café & Bistro, Budapest) Főétel: Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal (Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj)

Sorbet: Begónia szorbet csipkebogyó teával (Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes) Tányérdeszert: Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral (Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem , Budapest)

Petit fours (Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata)

A gálaebéd executive chef-je Bicsár Attila (Sauska48 Étterem, Villány)

Sommeliére: Varga Norbert (Onyx Étterem, Budapest)

Barista: Bősze Viktor (Platán Restaurant, Tata)

A Gálaebéd házigazdája Kovács László és Bernáth József

A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI tagoknak: 24.000 Ft.

Részvételi szándékát kérjük, a [email protected] email címen jelezze.

Forrás: Vendég & Hotel


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.