Bejárja az országot a gasztro-konvoj

Szinte minden megyébe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj. A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig. A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalasra, Zalaegerszegre és Veszprémbe látogatnak a kocsik. A közel 200 autót számláló Street Food Egyesület célja, hogy az ország minden szegletében megteremtse az igényt a minőségi gyorsételekre.

Április 25-én Egerben indul az idei street food szezon, ahol 16 food truck-os kínálatából válogathatnak a helyiek négy napon keresztül. Az egyesület csapata onnantól minden hétvégén más-más városban látogat, és a budapesti Nemzetközi Street Food fesztivállal zárja a szezont.  

2019-ben a kocsik Mosonmagyaróvárra és Zánkára is ellátogatnak, és már hagyományosan Szolnokon, a Debreceni Virágkarneválon, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, Győrben, Szombathelyen, és Kiskunhalason is találkozhat velük a közönség.

A Magyar Street Food Egyesület 2015-ben alakul meg azzal a céllal, hogy népszerűsítse a mozgó vendéglátást, azon belül pedig az egészséges táplálkozást és a környezetkímélő megoldásokat.  A food truck-ok népszerűségének köszönhetően 2019-re közel 200 autó szállt be az országjáró gasztro-konvoj projektjébe, hogy az ország minden szegletébe elvigyék a minőségi street food-okat.


Bővebb információ: https://www.facebook.com/foodtruckshowhungary/

Forrás: Store Insider


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.