Bérlőkre vár a Bálna

Már augusztusban látványos programokkal szándékozik előkészíteni a Bálna október végi megnyitását a fővárosi önkormányzat – írja a pályázati felhívásra hivatkozva a Népszabadság.

A bérlőkereséssel megbízott Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. 19 vendéglátóipari, kereskedelmi és kulturális célú helyiségre hirdetett pályázatot júniusban. Az ajánlatokat július 22-ig, illetve 29-ig tehetik meg az érdeklődők. A szerződést legrövidebb öt, a leghosszabb időtartamra tíz évre kötnék változó bérleti díjakkal. Az éttermek, kávézók, büfék, bisztrók és partihelyek tulajdonosai négyzetméterenként 675–810 forintos nyitóárral számolhatnak havonta, míg a kereskedőktől négyzetméterenként havi 840–1785 forintot kérnének az első évben. Ez évente emelkedne. Ezenfelül mindenkinek havonta nettó 3300 forintot kell fizetnie négyzetméterenként az üzemeltetés fejében. A bérlői ajánlatokban megadott díj ettől eltérhet. Ez lesz egyébként a leglényegesebb bírálati szempont a pályázatok értékelésénél. Ezenfelül számít majd a bérleményben tervezett beruházások értéke, illetve a bérbe venni kívánt terület nagysága. A helyiségeket csupaszon kapják meg a bérlők, a belső kialakítás az ő feladatuk. A közraktárak pinceszintjét teljes egészében a főváros saját cége, a Csarnok és Piac Igazgatóság kapja meg. A kiírás szerint már augusztusban látványos programokkal készítik elő a Bálna megnyitását: kihelyezik az utcabútorokat, megnyitnak a vendéglátóhelyek, lesz zene és kivilágítás - írja a Népszabadság.

Forrás: Orient Press / Népszabadság


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.