Bezár a kultikus szombathelyi étterem

Tizenhat esztendő után bezár Szombathely egyik leghíresebb vendéglője, a Gödör. A döntés mögött az épület tulajdonosával fennálló vita húzódik meg.

Másfél évtizeddel ezelőtt előbb egy veszprémi cégtől, majd az önkormányzattól bérelték a helyiséget, ezt követően azonban az épület visszakerült eredeti tulajdonosához.
Az egyházi kezelésbe került épület bérleti díját a korábbi 750 ezer forintról annak kétszeresére emelte a régi-új tulajdonos, de ezt az étterem üzemeltetői ne vállalták. Megállapodás született egy sávos bérleti díj növeléséről, de közbeszólt a válság – mondta el a nyugat.hu-nak Tóth Tamás üzletvezető.
Egyre nagyobb tartozást görgetett maga elé a gödörbe került Gödör, végül a tulajdonos erre hivatkozva felbontotta a bérleti szerződést.
Tóth szerint a környező ingatlanok bérleti díjait figyelembe véve 1000 forintos négyzetméterenkénti díj lenne reális, az egyház azonban nem engedett a 4000-ben megállapított taxától.
„Normális üzleti kapcsolatban lévő magánszemélyek között ez nem fordulhat elő: ha valakinek érdeke, hogy ki legyen adva a boltja, az hajlandó árengedményre. De én belefutottam olyanokba, akiket nem érdekelt a pénz sem... – nyilatkozta a nyugat.hu-nak.
Az ügy bíróságra került, az ítélet jogerőre emelkedett, a jogi procedúra lezárult, július 31-ig kell elhagyni az épületet.
A magyar vendéglátás egy színfoltja megszűnt – reméljük, csak átmenetileg. (forrás: nyugat.hu)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.