Másfél évtizeddel ezelőtt előbb egy veszprémi cégtől, majd az önkormányzattól bérelték a helyiséget, ezt követően azonban az épület visszakerült eredeti tulajdonosához.
Az egyházi kezelésbe került épület bérleti díját a korábbi 750 ezer forintról annak kétszeresére emelte a régi-új tulajdonos, de ezt az étterem üzemeltetői ne vállalták. Megállapodás született egy sávos bérleti díj növeléséről, de közbeszólt a válság – mondta el a nyugat.hu-nak Tóth Tamás üzletvezető.
Egyre nagyobb tartozást görgetett maga elé a gödörbe került Gödör, végül a tulajdonos erre hivatkozva felbontotta a bérleti szerződést.
Tóth szerint a környező ingatlanok bérleti díjait figyelembe véve 1000 forintos négyzetméterenkénti díj lenne reális, az egyház azonban nem engedett a 4000-ben megállapított taxától.
„Normális üzleti kapcsolatban lévő magánszemélyek között ez nem fordulhat elő: ha valakinek érdeke, hogy ki legyen adva a boltja, az hajlandó árengedményre. De én belefutottam olyanokba, akiket nem érdekelt a pénz sem... – nyilatkozta a nyugat.hu-nak.
Az ügy bíróságra került, az ítélet jogerőre emelkedett, a jogi procedúra lezárult, július 31-ig kell elhagyni az épületet.
A magyar vendéglátás egy színfoltja megszűnt – reméljük, csak átmenetileg. (forrás: nyugat.hu)
Bezár a kultikus szombathelyi étterem
Tizenhat esztendő után bezár Szombathely egyik leghíresebb vendéglője, a Gödör. A döntés mögött az épület tulajdonosával fennálló vita húzódik meg.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.