Bezár a patinás szombathelyi étterem

Bezár a patinás szombathelyi étterem

A Pannónia étterem bezárását a Facebookon jelentették be. Ezt írták:

„A kezdet nagyon rég volt, a vége hamar itt lesz, 1997.06.14. - 2014.01.31. Ez a nap nagy szomorúság, a családomnak és persze nekem is. A miértekről nem szeretnék beszélni, mert nincs értelme, a döntés végleges és visszavonhatatlan!!!! De mint azt tudja mindenki, valaminek a vége az mindig valami másnak a kezdete. Részleteket tudatni fogom, hol és mikor kezdődik újra....... Köszönök mindent, mit kaptam, kapok tőletek, nélkületek ez a Lancsi Pancsi el sem kezdődött volna.........

A Pannónia étterem Szombathely legrégebbi étterme, maga az épület is a legöregebbek közé tartozik. Késő középkori eredetű, egy 1760-as várostérképen már megtalálható az épülettömb. Az épület és a terület a középkor óta a Batthyány család birtoka volt, Szőkeföldi fogadóként ismerték.

Az eredeti, földszintes épület mellé 1882-ben az akkori bérlő, Heinzmann János épített új szárnyat. A 20. század elejére a város tulajdonába került az épület és a fogadó, ekkor Schmall Gyula újította fel, a nagyterem nyugati oldalára éttermet és üvegtetős sörkertet épített. A következő felújítás 1996-97-ben történt, akkor kapta meg mai, az eredetihez hasonló formáját. A felújítás óta Lancsák Károly vezette a Pannónia éttermet.

Forrás: Nyugat.hu


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.