Bezárt a Rutin Budaörsön

2022-ben Pallag Dávidot az Év Ifjú Tehetsége Díjjal ismerték el, 2023-ban pedig az étterem a 40. helyet foglalta el a Dining Guide étteremkalauzának TOP100-as listáján.

A Dining Guide-nak is többször nyilatkozó alapító-tulajdonos-séf, Pallag Dávid június tizedikén a Rutin Facebook-oldalára feltöltött rövid videóban beszél a döntéshez vezető útról. Elmeséli, hogy a kezdeti sikereket hamar felváltotta a szorongás és a látszólagos siker hajszolása, aminek következtében végül arra a döntésre jutott, hogy változtatni kell.

„Akárhogy is szépítem, a Rutin jelenlegi formájában csődöt mondott”

- meséli.  

Pallag Dávid
Pallag Dávid
Fotó: Rutin Facebook oldala

A videóban elmondja azt is, hogy a rossz gazdasági helyzettől kezdve a lokációig sok mindenre foghatná a sikertelenséget, de időközben rájött, hogy elvesztette önmagát és már nem tudott az a szerethető séf lenni, aki szeretett volna. Bár szavaiból süt a szomorúság, mondandóját mégis azzal zárja, hogy minden vég valami újnak a kezdete.

Mint a Dining Guide írja, mindez pedig az étterem mindennapjaira is egyre inkább hatással volt, és a Rutin végül egészen más étterem lett, nem az, amit a séf egykor kitalált, megálmodott.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.