Bezárt a kecskeméti étterem

Január elsejével visszakapja a város a Rozmaring Étterem és a Center Café üzlethelységeit, mert a bérlők nem tudták kigazdálkodni a havi csaknem kétmillió forintos bérleti díjat - adta hírül a Hírösvény

Liberté kávéházként kezdte, majd Túróczy Étteremként folytatta pályafutását a patinás főtéri vendéglátóhely, majd napjainkra kettéválasztva: Rozmaring Étterem és Center Café lett. Eddig mindenki belebukott az önkormányzati ingatlan üzemeltetésébe, nemhiába, hiszen havi nettó másfélmillió forint volt az induló bérleti díj, amely mostanra még hízott is egy kicsit.

Az éttermet és a kávézót üzemeltető Rozmaring Gasztro Kft. az idén lényegében alig tudta fizetni az önkormányzati sarcot, több mint tizenötmillió forint bérleti, egymillió forint késedelmi kamatot, valamint csaknem egymillió forint területhasználati díjtartozást halmozott fel, ezért kérte a jövő év szeptember végig szóló bérleti szerződésének a 2013. december 31.-vel történő felmondását. Ezen felül kérte, hogy az önkormányzat számítsa be a ráfordított beruházásainak az összegét a díjtartozásba, amely valamivel több mint hat és félmillió forint, valamint azt a hárommillió forintot, amely a bérleti szerződés feltételeként kaucióként befizetett.

Kiderült: az elvégzett beruházások beszámítása nem egyszerű, mert a bérleti szerződés erre vonatkozó megállapodást nem tartalmazott, végül a Lakástörvény alapján az önkormányzat elfogadta a Rozmaring Gasztro Kft. azon ráfordításait, amelyeket számlákkal tudott igazolni. A kivonások után megmaradt, mintegy hétmillió forint tartozást az üzemeltető cégnek január közepéig kell rendeznie.

Ezt követően az önkormányzat újra meghirdeti az egykori Liberté Éttermet és kávézó helyiségét üzemeltetésére.

A Rozmaring élni fog

A Kővári Ádám, a Rozmaring tulajdonosa időközben tudatta az étterem híveivel és szimpatizánsaival, hogy a vendéglátóhely nem vész el, csak átalakul, mégpedig átköltözik a Malom tövébe, a Mária utca sarkán lévő Ámor Drink Bárba (néhai tulajdonosa és üzemeltetője Gyurik István után közismertebb nevén: Gyurik Bár). Igaz, ide még kell néhány millió az átalakításokra, de azt ígérik, tavasszal a megszokott színvonalon és minőségben újra nyit a Rozmaring és lehet, hogy még kedvezőbb áron, ugyanis immáron bérleti díj nélkül fog működni, mert az ingatlant megvásárolták.

Forrás: Hírösvény


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.