Bezárt a kecskeméti étterem

Január elsejével visszakapja a város a Rozmaring Étterem és a Center Café üzlethelységeit, mert a bérlők nem tudták kigazdálkodni a havi csaknem kétmillió forintos bérleti díjat - adta hírül a Hírösvény

Liberté kávéházként kezdte, majd Túróczy Étteremként folytatta pályafutását a patinás főtéri vendéglátóhely, majd napjainkra kettéválasztva: Rozmaring Étterem és Center Café lett. Eddig mindenki belebukott az önkormányzati ingatlan üzemeltetésébe, nemhiába, hiszen havi nettó másfélmillió forint volt az induló bérleti díj, amely mostanra még hízott is egy kicsit.

Az éttermet és a kávézót üzemeltető Rozmaring Gasztro Kft. az idén lényegében alig tudta fizetni az önkormányzati sarcot, több mint tizenötmillió forint bérleti, egymillió forint késedelmi kamatot, valamint csaknem egymillió forint területhasználati díjtartozást halmozott fel, ezért kérte a jövő év szeptember végig szóló bérleti szerződésének a 2013. december 31.-vel történő felmondását. Ezen felül kérte, hogy az önkormányzat számítsa be a ráfordított beruházásainak az összegét a díjtartozásba, amely valamivel több mint hat és félmillió forint, valamint azt a hárommillió forintot, amely a bérleti szerződés feltételeként kaucióként befizetett.

Kiderült: az elvégzett beruházások beszámítása nem egyszerű, mert a bérleti szerződés erre vonatkozó megállapodást nem tartalmazott, végül a Lakástörvény alapján az önkormányzat elfogadta a Rozmaring Gasztro Kft. azon ráfordításait, amelyeket számlákkal tudott igazolni. A kivonások után megmaradt, mintegy hétmillió forint tartozást az üzemeltető cégnek január közepéig kell rendeznie.

Ezt követően az önkormányzat újra meghirdeti az egykori Liberté Éttermet és kávézó helyiségét üzemeltetésére.

A Rozmaring élni fog

A Kővári Ádám, a Rozmaring tulajdonosa időközben tudatta az étterem híveivel és szimpatizánsaival, hogy a vendéglátóhely nem vész el, csak átalakul, mégpedig átköltözik a Malom tövébe, a Mária utca sarkán lévő Ámor Drink Bárba (néhai tulajdonosa és üzemeltetője Gyurik István után közismertebb nevén: Gyurik Bár). Igaz, ide még kell néhány millió az átalakításokra, de azt ígérik, tavasszal a megszokott színvonalon és minőségben újra nyit a Rozmaring és lehet, hogy még kedvezőbb áron, ugyanis immáron bérleti díj nélkül fog működni, mert az ingatlant megvásárolták.

Forrás: Hírösvény


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.