Bio Panzió - ahol az étel gyógyít!

Búza, lencse, hajdina, köles, árpa, kukorica barna rizs...Ez így elég unalmasan hangzik. Persze, tudjuk, hogy egészséges élelmiszerek, hiszen sok rostot és egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak, ám ennek ellenére ebédidőben mégsem az az első gondolatunk, hogy belapátoljunk néhány kanál zabot vagy kölest.

Ám „díszítsük fel” ezen alapanyagokat olyan ételnevekkel, melyek hallatán már bizonyára igennel válaszolnánk anélkül, hogy valójában tudnánk miből készültek. Olvassuk sorban: puding, szelet, leves, pástétom, süti, felfújt, palacsinta.

S nézzük mit kaptunk így: kölespuding, búzaszelet Dubarry módra, erőleves hajdina gombóccal, lencsepástétom, répasüti, almás zabpehelyfelfújt, spenóttal töltött palacsinta fokhagymamártással - és még hosszan sorolhatnánk a sok finomságot.Íme a konyhaművészetnek egy – Magyarországon legalábbis – kevéssé ismert területe, ahol a húsételek adják az analógiát, az ötleteket, ám a fő alapanyag a gabona és a zöldség.

Szó sincs kizárólagos vegetáriánus törekvésekről, főleg a jellegzetesen magyaros ízek feladásáról! Ezt reformkonyhának hívják, ahol a zöldségek és a gabonafélék mellett elengedhetetlen kellék a kisérletezőkedv.

Ez utóbbit a gyenesdiási bio panzióban már megtették, és szállóvendégeik így belecsöppennek egy elsőre talán furcsa, ám ismerős ízvilágú környezetbe, ahol a tanulni vágyók elleshetik a fortélyokat.

A túlnyomórészt gabonák zöldségek használata napjaink magyar konyhájának nem éppen jellemzője. Ám higgyék el, az előítéletek csupán a legelső kóstolóig tartanak. És ha még ezeket az ételeket vegyszer-, és adalékanyag mentes, azaz bio élelmiszerekből készítjük jó úton haladunk egészségünk megőrzésében!Aki nem hiszi, járjon utána a gyenesdiási Zöldház Egészség Centrumban…..
Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 16., Telefon:+3630-959-8851, www.zoldhazec.hu;[email protected]

(x)

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.