Bio Panzió - ahol az étel gyógyít!

Búza, lencse, hajdina, köles, árpa, kukorica barna rizs...Ez így elég unalmasan hangzik. Persze, tudjuk, hogy egészséges élelmiszerek, hiszen sok rostot és egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak, ám ennek ellenére ebédidőben mégsem az az első gondolatunk, hogy belapátoljunk néhány kanál zabot vagy kölest.

Ám „díszítsük fel” ezen alapanyagokat olyan ételnevekkel, melyek hallatán már bizonyára igennel válaszolnánk anélkül, hogy valójában tudnánk miből készültek. Olvassuk sorban: puding, szelet, leves, pástétom, süti, felfújt, palacsinta.

S nézzük mit kaptunk így: kölespuding, búzaszelet Dubarry módra, erőleves hajdina gombóccal, lencsepástétom, répasüti, almás zabpehelyfelfújt, spenóttal töltött palacsinta fokhagymamártással - és még hosszan sorolhatnánk a sok finomságot.Íme a konyhaművészetnek egy – Magyarországon legalábbis – kevéssé ismert területe, ahol a húsételek adják az analógiát, az ötleteket, ám a fő alapanyag a gabona és a zöldség.

Szó sincs kizárólagos vegetáriánus törekvésekről, főleg a jellegzetesen magyaros ízek feladásáról! Ezt reformkonyhának hívják, ahol a zöldségek és a gabonafélék mellett elengedhetetlen kellék a kisérletezőkedv.

Ez utóbbit a gyenesdiási bio panzióban már megtették, és szállóvendégeik így belecsöppennek egy elsőre talán furcsa, ám ismerős ízvilágú környezetbe, ahol a tanulni vágyók elleshetik a fortélyokat.

A túlnyomórészt gabonák zöldségek használata napjaink magyar konyhájának nem éppen jellemzője. Ám higgyék el, az előítéletek csupán a legelső kóstolóig tartanak. És ha még ezeket az ételeket vegyszer-, és adalékanyag mentes, azaz bio élelmiszerekből készítjük jó úton haladunk egészségünk megőrzésében!Aki nem hiszi, járjon utána a gyenesdiási Zöldház Egészség Centrumban…..
Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 16., Telefon:+3630-959-8851, www.zoldhazec.hu;[email protected]

(x)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.