Bio Panzió - ahol az étel gyógyít!

Búza, lencse, hajdina, köles, árpa, kukorica barna rizs...Ez így elég unalmasan hangzik. Persze, tudjuk, hogy egészséges élelmiszerek, hiszen sok rostot és egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak, ám ennek ellenére ebédidőben mégsem az az első gondolatunk, hogy belapátoljunk néhány kanál zabot vagy kölest.

Ám „díszítsük fel” ezen alapanyagokat olyan ételnevekkel, melyek hallatán már bizonyára igennel válaszolnánk anélkül, hogy valójában tudnánk miből készültek. Olvassuk sorban: puding, szelet, leves, pástétom, süti, felfújt, palacsinta.

S nézzük mit kaptunk így: kölespuding, búzaszelet Dubarry módra, erőleves hajdina gombóccal, lencsepástétom, répasüti, almás zabpehelyfelfújt, spenóttal töltött palacsinta fokhagymamártással - és még hosszan sorolhatnánk a sok finomságot.Íme a konyhaművészetnek egy – Magyarországon legalábbis – kevéssé ismert területe, ahol a húsételek adják az analógiát, az ötleteket, ám a fő alapanyag a gabona és a zöldség.

Szó sincs kizárólagos vegetáriánus törekvésekről, főleg a jellegzetesen magyaros ízek feladásáról! Ezt reformkonyhának hívják, ahol a zöldségek és a gabonafélék mellett elengedhetetlen kellék a kisérletezőkedv.

Ez utóbbit a gyenesdiási bio panzióban már megtették, és szállóvendégeik így belecsöppennek egy elsőre talán furcsa, ám ismerős ízvilágú környezetbe, ahol a tanulni vágyók elleshetik a fortélyokat.

A túlnyomórészt gabonák zöldségek használata napjaink magyar konyhájának nem éppen jellemzője. Ám higgyék el, az előítéletek csupán a legelső kóstolóig tartanak. És ha még ezeket az ételeket vegyszer-, és adalékanyag mentes, azaz bio élelmiszerekből készítjük jó úton haladunk egészségünk megőrzésében!Aki nem hiszi, járjon utána a gyenesdiási Zöldház Egészség Centrumban…..
Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 16., Telefon:+3630-959-8851, www.zoldhazec.hu;info@zoldhazec.hu

(x)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.