Bocuse d’Or alapanyagok a magyar étlapokon

A METRO a Bocuse d’Or szakácsverseny támogatásán túl is elkötelezett a magyar gasztronómia fejlesztése iránt. A METRO Gasztroakadémia közösségépítő programja a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait ajánlja a hazai vendéglátóipari szakembereknek a hazai ínyencek megszólításához - tájékoztatta lapunkat a társaság.

METRO Gasztrokihívás 2022
A magyar csapat nagy sikere után, a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait felhasználva eljött az ideje annak, hogy a magas minőségű kulináris élmények bármely hazai vendéglátóipari egységbe és konyhába beköltözzenek. Ezen apropóból a METRO kihívásra invitálja a hazai szektor képviselőit, hogy engedjék szabadjára kreativitásukat, és a Bocuse d’Or versenykiírásában szereplő alapanyagokat felhasználva részt vegyenek egy igazán inspiráló kihívásban.
„A kihívással az a célunk, hogy minél szélesebb körben megjelenjenek a magas minőségű alapanyagok a hazai vendéglátóegységekben, és ötletekkel, szakmai képzéseinkkel segítsük a szektor kitartó és alázatos dolgozóit. Fejlődjünk közösen, inspiráljuk egymást, és engedjük szabadjára kreativitásunkat a konyhában.” – jelentette ki Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési vezetője.



Saját márkás ajándékcsomag és METRO Gasztroakadémia képzés nyerhető
A METRO kihívásával minden olyan szakácsot szeretne megszólítani, akit inspirálnak a Bocuse d’Or verseny alapanyagai, és ezekből szeretne izgalmas fogásokat alkotni az általa képviselt étterem étlapjára.

A kihívásban való részvétel feltételei:
Legalább az egyik Bocuse d’Or alapanyagot szükséges felhasználni: a receptnek tartalmaznia kell őzgerincet, őzcombot, kacsamájat, túrót, tejfölt vagy burgonyát. Az elkészült fogásról készült fotóval, illetve a hozzá tartozó receptleírással válik érvényessé a pályázat, melyet e-mailben a kommunikacio@metro.co.hu címre várnak a zsűri tagjai. A pályázati kiírás ITT érhető el. A pályázat benyújtásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás szabályait és hozzájárul személyes adatainak a kiírásban részletezett kezeléséhez.

A pályázat benyújtásának határideje:
A pályázati anyagokat 2022. április 30-ig várják, a nyerteseket pedig egy szakértő zsűri fogja kiválasztani, május első hetében. A három nyertest a zsűri e-mailben értesíti.

Nyeremények:
A METRO a beérkezett receptek és fotók közül a három legjobbat választja ki. Az első helyezett egy 100.000 Ft értékű METRO saját márkás ajándékcsomagban, a második egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesül. A METRO Gasztroakadémia mindhárom díjazott számára utalványt biztosít, mely az egyik szabadon válaszható egynapos képzésen való részvételre jogosít.
A beérkezett pályázati anyagokat az alábbi zsűritagok értékelik:
Pohner Ádám, a 2018-as hazai Bocuse d’Or nyertese
Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha felelős szerkesztője
Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje

{youtube|id=J4uxyqNmDqI}

 


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.