Bocuse d’Or alapanyagok a magyar étlapokon

A METRO a Bocuse d’Or szakácsverseny támogatásán túl is elkötelezett a magyar gasztronómia fejlesztése iránt. A METRO Gasztroakadémia közösségépítő programja a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait ajánlja a hazai vendéglátóipari szakembereknek a hazai ínyencek megszólításához - tájékoztatta lapunkat a társaság.

METRO Gasztrokihívás 2022
A magyar csapat nagy sikere után, a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait felhasználva eljött az ideje annak, hogy a magas minőségű kulináris élmények bármely hazai vendéglátóipari egységbe és konyhába beköltözzenek. Ezen apropóból a METRO kihívásra invitálja a hazai szektor képviselőit, hogy engedjék szabadjára kreativitásukat, és a Bocuse d’Or versenykiírásában szereplő alapanyagokat felhasználva részt vegyenek egy igazán inspiráló kihívásban.
„A kihívással az a célunk, hogy minél szélesebb körben megjelenjenek a magas minőségű alapanyagok a hazai vendéglátóegységekben, és ötletekkel, szakmai képzéseinkkel segítsük a szektor kitartó és alázatos dolgozóit. Fejlődjünk közösen, inspiráljuk egymást, és engedjük szabadjára kreativitásunkat a konyhában.” – jelentette ki Bősze Ákos, a METRO HoReCa fejlesztési vezetője.



Saját márkás ajándékcsomag és METRO Gasztroakadémia képzés nyerhető
A METRO kihívásával minden olyan szakácsot szeretne megszólítani, akit inspirálnak a Bocuse d’Or verseny alapanyagai, és ezekből szeretne izgalmas fogásokat alkotni az általa képviselt étterem étlapjára.

A kihívásban való részvétel feltételei:
Legalább az egyik Bocuse d’Or alapanyagot szükséges felhasználni: a receptnek tartalmaznia kell őzgerincet, őzcombot, kacsamájat, túrót, tejfölt vagy burgonyát. Az elkészült fogásról készült fotóval, illetve a hozzá tartozó receptleírással válik érvényessé a pályázat, melyet e-mailben a [email protected] címre várnak a zsűri tagjai. A pályázati kiírás ITT érhető el. A pályázat benyújtásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás szabályait és hozzájárul személyes adatainak a kiírásban részletezett kezeléséhez.

A pályázat benyújtásának határideje:
A pályázati anyagokat 2022. április 30-ig várják, a nyerteseket pedig egy szakértő zsűri fogja kiválasztani, május első hetében. A három nyertest a zsűri e-mailben értesíti.

Nyeremények:
A METRO a beérkezett receptek és fotók közül a három legjobbat választja ki. Az első helyezett egy 100.000 Ft értékű METRO saját márkás ajándékcsomagban, a második egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesül. A METRO Gasztroakadémia mindhárom díjazott számára utalványt biztosít, mely az egyik szabadon válaszható egynapos képzésen való részvételre jogosít.
A beérkezett pályázati anyagokat az alábbi zsűritagok értékelik:
Pohner Ádám, a 2018-as hazai Bocuse d’Or nyertese
Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha felelős szerkesztője
Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje

{youtube|id=J4uxyqNmDqI}

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.