Bocuse d’Or Kaland, második felvonás

Vendég&Hotel információ - A hévizi első kör után a METRO Budaörsi Vevőakadémiáján rendezte meg a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a melegkonyhás csúcsgasztronómiai versenyének második elődöntőjét. A legnagyobb presztizsű nemzetközi szakácsverseny hazai válogatóversenyei során dől el, hogy kik szerepelhetnek majd az októberben megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Selection Hungary nyolcas döntőjében, kik küzdhetnek majd a 2012-es brüsszeli európai megmérettetésen történő részvétel jogáért.

Akárcsak néhány napja Héviz városa és a Lotus Therme Hotel & Spa, ezúttal a METRO Vevőakadémia is kifogástalan vendéglátónak bizonyult, a versenyző szakemberek kitűnő körülmények között dolgozhattak. A rendezés érdekessége volt ezúttal is, hogy a versenyműveket a szakácsversenyek történetében Magyarországon első ízben a jelen lévő közönség is megkóstolhatta, így az érdeklődők nem csak a látvány alapján alkothattak véleményt az ételekről, hanem a zsűrihez hasonló lehetőséget kaptak az értékelésre. A budaörsi versenyről Volenter István, a budapesti Mezzo konyhafőnöke és Szabó László, a Sodexo Kft. executive séfje jutott egyenes ágon az októberi fináléba. A második elődöntőn a zsűri tagjai kötött köszönthettük Barbara Martinát, a Michelin csillagos olasz étterem, a Trattoria Bibendum tulajdonos-konyhafőnökét, Kalla Kálmánt, Fausto di Vorát, Varga Károlyt és Kreil Vilmost, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökét.

A versenyművek prezentációját követően a zsűri tagjai elbeszélgettek a versenyzőkkel, akik szabadon beszélhettek a részvétel motivációiról, és jövőbeli terveikről is. Az eredményhirdetés után a zsűri magyar elnöke, Kalla Kálmán szóban is értékelte a versenymunkákat. Ahogy azt már megszokhattuk tőle, ezúttal is a munka, és a tálalás során elkövetett hibákra hívta fel a figyelmet, kiemelve azt, hogy a nemzetközi szinten remélt eredményességhez az itthon megszokottnál sokkal több munka és sokkal céltudatosabb és rendszeresebb felkészülésen át vezet az út. „Ha láttátok a spanyol versenyző felkészüléséről készített ’A csirke, a hal és a királyrák’ című filmet, akkor tudhatjátok, legalább százszor főzte le versenymenüjét Jesus Almagro. Ha ti tízszer lefőzitek a sajátotokat, pontosan tizedannyi az esélyetek arra, hogy eredményesen szerepeljetek majd az európai versenyen.”

Kalla Kálmán nem csak a főzés közben elkövetett hibákat sorolta fel, de kitért arra is, hogy versenyen kívül milyen szempontok határozhatják meg, hogy hányadik helyen végez majd a magyar versenyző a nemzetközi mezőnyben. (Kép: Kolbe Gábor)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.