Bocuse-mérleg: itt 12 nem egy tucat!

Közvetlenül a gasztro nagyhatalmak mögött, az erős középmezőnyben végzett a magyar csapat. Szinte már nem is hír, hogy ismét a skandinávok taroltak.

Büszkék lehetünk: Pohner Ádám és a magyar csapat az 12. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenyén.

Az első a dán, a második a svéd, a harmadik a norvég csapat lett.

Ez a negyedik alkalom, hogy magyar csapat részt vesz a Bocuse d'Oron. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia óriási eredménynek tartja, amit ez a verseny, és a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tesznek. Itt nem csak a dobogó, nemcsak a legelőkelőbb helyezések számítanak, hiszen ne felejtsük, nyolc évvel ezelőtt Széll Tamás és csapata a tizedik helyen végzett a világdöntőn, három évvel ezelőtt pedig a dobogó legfelső fokára állhatott a Budapesten megrendezett európai válogatón.

A topgasztronómia Forma 1-es versenye

A Bocuse d'Or olyan, mint a Forma1: ami itt történik, a technológiai fejlesztések, az alapanyagokkal kapcsolatos tudás és tapasztalat mind megjelenik idővel a hétköznapok munkáiban is. Fent vagyunk a világ gasztrotérképén, és ez részben a Bocuse d'Ornak is köszönhető. A magyar különítményt Lyonban most már ismerős arcként köszöntik, itt vagyunk, számítunk.

Széll Tamás nyomában

Pohner Ádám és a magyar csapat szereplése ezt a folyamatot tovább erősítette. Eltökélt, kemény munkájuknak köszönhetően ismét bizonyítottuk, hogy Magyarországnak helye van a legnagyobbak között. Ne felejtsük, vannak olyan gasztronómiai nagyhatalmak, akik be sem jutottak a világdöntőbe (pl. Spanyolország), és Olaszország is csak a zöldkártyának köszönheti, hogy itt lehet. Mi nagyon nagy lemaradást hozunk be ezekhez az országokhoz képest, hihetetlenül gyorsan. És azt se felejtsük, mekkora elvárás nehezedett Ádámra, hogy a Széll Tamás állította mércének meg tudjon felelni. Ma ott vagyunk az erős középmezőnyben, közvetlen a gasztro nagyhatalmak mögött. Nagy-nagy gratuláció illeti a magyar csapatot. 

Forrás: Bocuse d'Or


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.