A menü diós rózsaborsban forgatott fácánmell pástétommal és fehérszőlő chutney-val kezdődik, amihez 2007 olaszrizling selectiont kínálnak. A következő fogás borban pácolt borjúfilé carpaccio fenyőmag-ruccola pestóval és 2008-as portugieser rosé "Orsi"-val. Ezt követi a fahéjrúdon sült libamáj szelet mézeskalács krutonon zöldalma vinaigrette-vel és 2007-es kadarkával, valamint tejfeles harcsapaprikás szalonnás daragaluskával és 2007-es bikavérrel. Lehet kóstolni vadkacsamellet spenót-endívia ragun balzsamos csecsuáni bors mártással és apró mandulás gnocchi-val. Az ehhez ajánlott bor 2004-es kékfrankos selection. A desszert csokoládé mousse parfait vérnarancs lekvárral, a hozzá illő bor pedig Optimus 2006.
Bodri borvacsora a Cascade-ben
A Cascade étterem vendégei a szekszárdi Bodri pince borait élvezhetik Anderlik Zsolt séf ínyenc fogásainak kíséretében. A borokat a tulajdonos és borász Bodri István személyesen mutatja be.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.