A menü diós rózsaborsban forgatott fácánmell pástétommal és fehérszőlő chutney-val kezdődik, amihez 2007 olaszrizling selectiont kínálnak. A következő fogás borban pácolt borjúfilé carpaccio fenyőmag-ruccola pestóval és 2008-as portugieser rosé "Orsi"-val. Ezt követi a fahéjrúdon sült libamáj szelet mézeskalács krutonon zöldalma vinaigrette-vel és 2007-es kadarkával, valamint tejfeles harcsapaprikás szalonnás daragaluskával és 2007-es bikavérrel. Lehet kóstolni vadkacsamellet spenót-endívia ragun balzsamos csecsuáni bors mártással és apró mandulás gnocchi-val. Az ehhez ajánlott bor 2004-es kékfrankos selection. A desszert csokoládé mousse parfait vérnarancs lekvárral, a hozzá illő bor pedig Optimus 2006.
Bodri borvacsora a Cascade-ben
A Cascade étterem vendégei a szekszárdi Bodri pince borait élvezhetik Anderlik Zsolt séf ínyenc fogásainak kíséretében. A borokat a tulajdonos és borász Bodri István személyesen mutatja be.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.