Bor- és pálinka élménykert lesz Tiszadobon

Megkezdte a a Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert kialakítását a „GÁZI” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek megvalósításához sikeresen pályázott az ÉAOP-2.1.1/H kódszámú Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című konstrukció keretében.

Az egyébként leginkább bor- és sörturisztikai, gasztronómiai rendezvények szervezésével, lebonyolításával foglalkozó Kft. az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával Tiszadobon, Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert néven egy olyan különleges, versenyképes turisztikai szolgáltatást hoz létre, mely a bor- és pálinkagasztronómia valamint aktívturisztikai szolgáltatások egyedi ötvözeteként, a kistérség egyedi adottságait és hagyományait figyelembe véve, ezeket a mai trendekhez igazítva teszi komplexebbé a desztináció turisztikai szolgáltatásait. A fejlesztéssel az igényes vidéki kikapcsolódást, a gasztronómiát a bor- és pálinkakultúrát az aktív szabadidős tevékenységgel ötvöző, újszerű és unikális élményekre vágyó turistákat kívánja megcélozni a vállalkozás.

A projekt keretében egy új építésű borkultúra bemutató épületet alakítanak ki, egy meglévő épületet pedig felújítanak, amelyben a pálinkakultúrát mutatják majd be, továbbá egy hagyományos fajtabemutató szőlő- és gyümölcskertet is telepítenek. Készül a területen többfunkciós gyermekjátszótér is, a látogatók kellemes, aktív időtöltését, pihenését kölcsönözhető kerékpárok és vízi sporteszközök (kenuk és tutaj) is szolgálják majd.

Az így kialakuló létesítmény az aktív és passzív kikapcsolódás különböző elemeit kínálja majd a vendégek számára, életkortól függetlenül, akár rövidebb, akár hosszabb időtartamú programokat keressenek is. 

A 2013. nyár elején kezdődött beruházás a tervek szerint jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a beruházás összköltsége 71 296 851 Ft, melyhez az Európai Unió és Magyarország Kormánya 47 437 691 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.