Bor- és pálinka élménykert lesz Tiszadobon

Megkezdte a a Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert kialakítását a „GÁZI” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek megvalósításához sikeresen pályázott az ÉAOP-2.1.1/H kódszámú Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című konstrukció keretében.

Az egyébként leginkább bor- és sörturisztikai, gasztronómiai rendezvények szervezésével, lebonyolításával foglalkozó Kft. az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával Tiszadobon, Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert néven egy olyan különleges, versenyképes turisztikai szolgáltatást hoz létre, mely a bor- és pálinkagasztronómia valamint aktívturisztikai szolgáltatások egyedi ötvözeteként, a kistérség egyedi adottságait és hagyományait figyelembe véve, ezeket a mai trendekhez igazítva teszi komplexebbé a desztináció turisztikai szolgáltatásait. A fejlesztéssel az igényes vidéki kikapcsolódást, a gasztronómiát a bor- és pálinkakultúrát az aktív szabadidős tevékenységgel ötvöző, újszerű és unikális élményekre vágyó turistákat kívánja megcélozni a vállalkozás.

A projekt keretében egy új építésű borkultúra bemutató épületet alakítanak ki, egy meglévő épületet pedig felújítanak, amelyben a pálinkakultúrát mutatják majd be, továbbá egy hagyományos fajtabemutató szőlő- és gyümölcskertet is telepítenek. Készül a területen többfunkciós gyermekjátszótér is, a látogatók kellemes, aktív időtöltését, pihenését kölcsönözhető kerékpárok és vízi sporteszközök (kenuk és tutaj) is szolgálják majd.

Az így kialakuló létesítmény az aktív és passzív kikapcsolódás különböző elemeit kínálja majd a vendégek számára, életkortól függetlenül, akár rövidebb, akár hosszabb időtartamú programokat keressenek is. 

A 2013. nyár elején kezdődött beruházás a tervek szerint jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a beruházás összköltsége 71 296 851 Ft, melyhez az Európai Unió és Magyarország Kormánya 47 437 691 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.