Bor- és pálinka élménykert lesz Tiszadobon

Megkezdte a a Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert kialakítását a „GÁZI” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek megvalósításához sikeresen pályázott az ÉAOP-2.1.1/H kódszámú Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című konstrukció keretében.

Az egyébként leginkább bor- és sörturisztikai, gasztronómiai rendezvények szervezésével, lebonyolításával foglalkozó Kft. az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával Tiszadobon, Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert néven egy olyan különleges, versenyképes turisztikai szolgáltatást hoz létre, mely a bor- és pálinkagasztronómia valamint aktívturisztikai szolgáltatások egyedi ötvözeteként, a kistérség egyedi adottságait és hagyományait figyelembe véve, ezeket a mai trendekhez igazítva teszi komplexebbé a desztináció turisztikai szolgáltatásait. A fejlesztéssel az igényes vidéki kikapcsolódást, a gasztronómiát a bor- és pálinkakultúrát az aktív szabadidős tevékenységgel ötvöző, újszerű és unikális élményekre vágyó turistákat kívánja megcélozni a vállalkozás.

A projekt keretében egy új építésű borkultúra bemutató épületet alakítanak ki, egy meglévő épületet pedig felújítanak, amelyben a pálinkakultúrát mutatják majd be, továbbá egy hagyományos fajtabemutató szőlő- és gyümölcskertet is telepítenek. Készül a területen többfunkciós gyermekjátszótér is, a látogatók kellemes, aktív időtöltését, pihenését kölcsönözhető kerékpárok és vízi sporteszközök (kenuk és tutaj) is szolgálják majd.

Az így kialakuló létesítmény az aktív és passzív kikapcsolódás különböző elemeit kínálja majd a vendégek számára, életkortól függetlenül, akár rövidebb, akár hosszabb időtartamú programokat keressenek is. 

A 2013. nyár elején kezdődött beruházás a tervek szerint jövőre nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a beruházás összköltsége 71 296 851 Ft, melyhez az Európai Unió és Magyarország Kormánya 47 437 691 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.