Bor, kultúra, felolvasás

Ha még nincs programja augusztus 5-én, szombat késődélután, és a Balaton-felvidék felé jár, akkor tudunk ajánlani egy nem mindennapi szórakozást.

Egy különleges szerzőpár, Császár László verseire Szurcsik József grafikáival megjelent egy érdekes könyv, amelyből felolvasást tart a szerző a Káli-medence egyik kis zsákfalujában, Monoszlón, fenn, a szőlőknél, Dezső bácsi pincéjénél augusztus 5-én, 18 órától.  A könyv címe: Nyolckéznyolcláb.

A Nyolckéznyolcláb különleges könyv: érzelmi/szellemi kalandtúra. Császár műfajba nehezen sorolható, általa „tüskéknek” nevezett prózaverseiben meghökkentő kirakós játékot játszik az élet színes puzzle-darabjaival. A Nyolckéznyolcláb beszámoló kiszámíthatatlan belső utazásokról, görbe tükrökben megjelenő ellentmondásos jelekről, tudósítások a körülöttünk zajló, leghétköznapibb és legemelkedettebb, aprócseprő, ugyanakkor világrengető történésekről.

Szurcsik művészi világa közeli rokonságban áll a „tüskék” világával, ezek az alkotások a szövegekkel együtt is izgalmas, ellentmondásos képet teremtenek. A Munkácsy-díjas képzőművész-performer-zenész a kötetben szereplő több mint száz „grafirkájának” döntő többsége a Nyolckéznyolcláb számára készült. A művész a könyv minden oldalát „kézműves” módon, egyenként tervezte meg.

Az Ab Ovo Kiadónál megjelent kötet szöveg- és képanyaga külön-külön független alkotások gyűjteménye, együtt pedig egyetlen, harmonikus egységet alkotó műtárgy. A Nyolckéznyolcláb egyben a két alkotó közel négy évtizedes emberi és művészbarátságának kézzelfogható, maradandó dokumentuma.

A hangulatos szombat este során – a versek mellett – a szerzőpáros baráti borozgatás mellett beszélget a megjelentekkel művészetről, barátságról, „az élet dolgairól”.

A felolvasás ideje alatt a hangulatos szőlősorok árnyékában, Dezső bácsi több mint 100 éves pincéjénél Káli-medencei borokat lehet kóstolni, kísérőfalatok mellett.

A hangulatos estéről még több információ, és jelentkezés itt.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.