Bor, kultúra, felolvasás

Ha még nincs programja augusztus 5-én, szombat késődélután, és a Balaton-felvidék felé jár, akkor tudunk ajánlani egy nem mindennapi szórakozást.

Egy különleges szerzőpár, Császár László verseire Szurcsik József grafikáival megjelent egy érdekes könyv, amelyből felolvasást tart a szerző a Káli-medence egyik kis zsákfalujában, Monoszlón, fenn, a szőlőknél, Dezső bácsi pincéjénél augusztus 5-én, 18 órától.  A könyv címe: Nyolckéznyolcláb.

A Nyolckéznyolcláb különleges könyv: érzelmi/szellemi kalandtúra. Császár műfajba nehezen sorolható, általa „tüskéknek” nevezett prózaverseiben meghökkentő kirakós játékot játszik az élet színes puzzle-darabjaival. A Nyolckéznyolcláb beszámoló kiszámíthatatlan belső utazásokról, görbe tükrökben megjelenő ellentmondásos jelekről, tudósítások a körülöttünk zajló, leghétköznapibb és legemelkedettebb, aprócseprő, ugyanakkor világrengető történésekről.

Szurcsik művészi világa közeli rokonságban áll a „tüskék” világával, ezek az alkotások a szövegekkel együtt is izgalmas, ellentmondásos képet teremtenek. A Munkácsy-díjas képzőművész-performer-zenész a kötetben szereplő több mint száz „grafirkájának” döntő többsége a Nyolckéznyolcláb számára készült. A művész a könyv minden oldalát „kézműves” módon, egyenként tervezte meg.

Az Ab Ovo Kiadónál megjelent kötet szöveg- és képanyaga külön-külön független alkotások gyűjteménye, együtt pedig egyetlen, harmonikus egységet alkotó műtárgy. A Nyolckéznyolcláb egyben a két alkotó közel négy évtizedes emberi és művészbarátságának kézzelfogható, maradandó dokumentuma.

A hangulatos szombat este során – a versek mellett – a szerzőpáros baráti borozgatás mellett beszélget a megjelentekkel művészetről, barátságról, „az élet dolgairól”.

A felolvasás ideje alatt a hangulatos szőlősorok árnyékában, Dezső bácsi több mint 100 éves pincéjénél Káli-medencei borokat lehet kóstolni, kísérőfalatok mellett.

A hangulatos estéről még több információ, és jelentkezés itt.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.