Az érdeklődők szakemberek segítségével betekintést nyerhetnek a hazai borkultúra, borkóstolás művészetébe Tiszavasváriban. Az előadásokon megtanulható többek között, hogy milyen hőfokon érdemes kóstolni a borokat, miért a száránál kell megfogni a poharat, hogy kell megszagolni, majd kortyonként alaposan megízlelni a bort. A szervezők a 22 előadásból álló sorozatban minden hazai borvidéket szeretnék bemutatni, és reményeik szerint a résztvevők az előadások után biztosabban fognak sétálni az áruházak boros polcai között, és tudni fogják, hogy milyen alkalomhoz melyik bort válasszák, figyelembe véve a szőlőfajtát, évjáratot, borvidéket és borászt. Az első előadást március 25-én, pénteken 17 órától rendezik, ahol hazánk leghíresebb borvidéke, a Tokaji borvidék a vendég. A borvidéket a 2010-es év legjobb Tokaj-hegyaljai bortermelője, Berecz Stéphanie és a tarczali Kikelet Pince borai képviselik. Az előadást követően lesz különleges sajtbemutató, borskóstoló és borvásár. (Index-Kelet)