Boraukció

December 15-én izgalmas aukcióra kerül sor a budai Várban. Magyarországon eddig csak ünnepi alkalmakhoz kapcsolódva, jótékonysági céllal rendeztek borárveréseket, a valódi boraukciók szervezése még váratott magára – ami annak is köszönhető, hogy az „újkori magyar borkultúra” még nem termelt ki kellő mennyiségű muzeális tételt.

A rendszerváltás óta azonban már eltelt 23 év, így mostanra megérett az idő az igazi kereskedelmi célú aukciókra is. „A borárverés célja, hogy Magyarországon is kialakítsunk egy olyan borárverési kultúrát (évi 3 borárverést), mint külföldön, hasonlóan a műkincs-kereskedelemhez. Több mint 20 év távlatából van már sok szép, kereskedelmi forgalomban nem kapható, esetleg muzeális bor, amelyeket gyűjtök és fogyasztók egyaránt szívesen megvásárolnak” – mondják a szervezők. 
Az aukciót december 15-én vasárnap tartják a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, a budai Várban (1014 Budapest, Országház utca 28.) 17 órai kezdéssel.
A Kazinczy Boraukció programja:
17.00 Regisztráció / welcome prosecco
18.00 A Polgár Pince muzeális tételei 1970–90-es évek
18.30 Magyar csúcsvörösek 1990–2000 végéig
19.00 Franciaország érdekességei 1950–2000-ig
19.30 Jótékonysági borárverés
Az árverés vezetője Kazinczi Zsuzsanna, jelen lesz Márkus György, a francia borok szakértője, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapító-vezetője, a Polgár család Villányból és további borászok, illetve közreműködik Németh Ágnes is, a VinCE Magazin főszerkesztője.
A részvétel regisztrációhoz kötött, a szervezők legfeljebb 200 főt tudnak fogadni.
www.boraukcio.com, Facebook.com/KazinczyBoraukcio
[email protected]

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.