Boraukció

December 15-én izgalmas aukcióra kerül sor a budai Várban. Magyarországon eddig csak ünnepi alkalmakhoz kapcsolódva, jótékonysági céllal rendeztek borárveréseket, a valódi boraukciók szervezése még váratott magára – ami annak is köszönhető, hogy az „újkori magyar borkultúra” még nem termelt ki kellő mennyiségű muzeális tételt.

A rendszerváltás óta azonban már eltelt 23 év, így mostanra megérett az idő az igazi kereskedelmi célú aukciókra is. „A borárverés célja, hogy Magyarországon is kialakítsunk egy olyan borárverési kultúrát (évi 3 borárverést), mint külföldön, hasonlóan a műkincs-kereskedelemhez. Több mint 20 év távlatából van már sok szép, kereskedelmi forgalomban nem kapható, esetleg muzeális bor, amelyeket gyűjtök és fogyasztók egyaránt szívesen megvásárolnak” – mondják a szervezők. 
Az aukciót december 15-én vasárnap tartják a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, a budai Várban (1014 Budapest, Országház utca 28.) 17 órai kezdéssel.
A Kazinczy Boraukció programja:
17.00 Regisztráció / welcome prosecco
18.00 A Polgár Pince muzeális tételei 1970–90-es évek
18.30 Magyar csúcsvörösek 1990–2000 végéig
19.00 Franciaország érdekességei 1950–2000-ig
19.30 Jótékonysági borárverés
Az árverés vezetője Kazinczi Zsuzsanna, jelen lesz Márkus György, a francia borok szakértője, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapító-vezetője, a Polgár család Villányból és további borászok, illetve közreműködik Németh Ágnes is, a VinCE Magazin főszerkesztője.
A részvétel regisztrációhoz kötött, a szervezők legfeljebb 200 főt tudnak fogadni.
www.boraukcio.com, Facebook.com/KazinczyBoraukcio
aukcio@boraukcio.com

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.