Borhetek Balatonfüreden

(MTI) - Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.

Az első borhetet Balatonfüreden 1932-ben rendezték, és bár néhány év kimaradt, lényegében azóta rendszeresen megrendezi Balatonfüred önkormányzata - közölte az MTI-vel Krámli Franciska, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársa.
Idén huszonnégy borász mellett három helyi pecsenyés és négy pálinkaház települ ki a Tagore sétányra. A kézműves vásáron az előző évhez hasonlóan a helyi kézműveseken kívül részt vesz debreceni mézeskalácsos és a Városok-Falvak Szövetségének tagjai, kosár- és szalmafonó, gyöngyfűző, ékszerkészítő, hímző.
A Kisfaludy-színpadon négy héten át kulturális-szórakoztató programokkal várják a közönséget: lesz rock, népzene, néptánc, sztepp-, pop, modern tánc és utcabál több alkalommal is. Fellépnek a környékbeli kulturális-művészeti csoportok is.
A borhetekre külön rendeletet alkotott az önkormányzat, így éjfélig nyitva lehetnek a borosok a Tagore sétányon.
Az előkészítésben és lebonyolításban részt vesz a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke, a Balatonfüred-Balatonszőlős Hegyközség képviselője és a részt vevő borászok közös képviselője is. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.