Az első borhetet Balatonfüreden 1932-ben rendezték, és bár néhány év kimaradt, lényegében azóta rendszeresen megrendezi Balatonfüred önkormányzata - közölte az MTI-vel Krámli Franciska, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársa.
Idén huszonnégy borász mellett három helyi pecsenyés és négy pálinkaház települ ki a Tagore sétányra. A kézműves vásáron az előző évhez hasonlóan a helyi kézműveseken kívül részt vesz debreceni mézeskalácsos és a Városok-Falvak Szövetségének tagjai, kosár- és szalmafonó, gyöngyfűző, ékszerkészítő, hímző.
A Kisfaludy-színpadon négy héten át kulturális-szórakoztató programokkal várják a közönséget: lesz rock, népzene, néptánc, sztepp-, pop, modern tánc és utcabál több alkalommal is. Fellépnek a környékbeli kulturális-művészeti csoportok is.
A borhetekre külön rendeletet alkotott az önkormányzat, így éjfélig nyitva lehetnek a borosok a Tagore sétányon.
Az előkészítésben és lebonyolításban részt vesz a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke, a Balatonfüred-Balatonszőlős Hegyközség képviselője és a részt vevő borászok közös képviselője is. (MTI)
Borhetek Balatonfüreden
(MTI) - Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.