Borjour Magnum 180 termelő 600 borával

(MTI) - Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.

A magyarországi sétáló kóstolók között úttörőnek számító Borjour Magnumon nemcsak a kiállítók száma, hanem némileg az alapterület is nő, így a Millenáris B és D épületében összesen mintegy 3500 m2-en várják a közönséget - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve: a fizetővendégek maximált létszáma továbbra is 2500 fő.
Noha szép számmal lesznek jelen olyan közkedvelt, nagy borászatok is, mint a St. Andrea, Bock József, a Royal Tokaji, a Sauska, vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Borjour Magnumon sehol máshol nem látott számban képviseltetik magukat a magas minőséget produkáló közepes és kis borászatok; köztük olyanok is, amelyek másutt nem vagy csak ritkán kóstoltatnak, mint például az etyeki Hernyák Pince, az egri Orsolya Pince vagy a somlói Fekete Béla - emlékeztetett a főszervező.
Nagy Sebestyén hozzáfűzte: a Borjour Magnumra megváltott belépővel nemcsak magyarországi, hanem határon túli borvidékekről származó tételek is korlátlanul kóstolhatók lesznek: a Felvidékről Bott Frigyes, Burgenlandból az Umathum, a Szerémségből Maurer Oszkár, a Vajdaságból a DiBonis, a ménesi borvidékről Balla Géza, míg Szatmárból a Nachbill borai.
A rendezvény idén is csatlakozik a kiemelkedő minőségű magyar szőlőfajtát népszerűsítő Furmint Február kezdeményezéshez, újdonságként már furminttúrával is, amelyek során szakértők vezetik körbe a jelentkezőket a különböző kiállítók standjain, ahol végig lehet kóstolni az általuk ajánlott furmintokat.
A szervezők gondolnak a vörösbor-kedvelőkre is: mivel évek óta egyre többen a cabernet franc-t tartják Magyarország kitörési lehetőségének a vörös borok terén, ezért ehhez a fajtához is külön kóstolótúrát hirdetnek.
Ismét kapható lesz az összes kóstolható bort bemutató Bornotesz is - számolt be Nagy Sebestyén.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.