Borjour Magnum 180 termelő 600 borával

(MTI) - Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.

A magyarországi sétáló kóstolók között úttörőnek számító Borjour Magnumon nemcsak a kiállítók száma, hanem némileg az alapterület is nő, így a Millenáris B és D épületében összesen mintegy 3500 m2-en várják a közönséget - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve: a fizetővendégek maximált létszáma továbbra is 2500 fő.
Noha szép számmal lesznek jelen olyan közkedvelt, nagy borászatok is, mint a St. Andrea, Bock József, a Royal Tokaji, a Sauska, vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Borjour Magnumon sehol máshol nem látott számban képviseltetik magukat a magas minőséget produkáló közepes és kis borászatok; köztük olyanok is, amelyek másutt nem vagy csak ritkán kóstoltatnak, mint például az etyeki Hernyák Pince, az egri Orsolya Pince vagy a somlói Fekete Béla - emlékeztetett a főszervező.
Nagy Sebestyén hozzáfűzte: a Borjour Magnumra megváltott belépővel nemcsak magyarországi, hanem határon túli borvidékekről származó tételek is korlátlanul kóstolhatók lesznek: a Felvidékről Bott Frigyes, Burgenlandból az Umathum, a Szerémségből Maurer Oszkár, a Vajdaságból a DiBonis, a ménesi borvidékről Balla Géza, míg Szatmárból a Nachbill borai.
A rendezvény idén is csatlakozik a kiemelkedő minőségű magyar szőlőfajtát népszerűsítő Furmint Február kezdeményezéshez, újdonságként már furminttúrával is, amelyek során szakértők vezetik körbe a jelentkezőket a különböző kiállítók standjain, ahol végig lehet kóstolni az általuk ajánlott furmintokat.
A szervezők gondolnak a vörösbor-kedvelőkre is: mivel évek óta egyre többen a cabernet franc-t tartják Magyarország kitörési lehetőségének a vörös borok terén, ezért ehhez a fajtához is külön kóstolótúrát hirdetnek.
Ismét kapható lesz az összes kóstolható bort bemutató Bornotesz is - számolt be Nagy Sebestyén.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.