Borjour Magnum 180 termelő 600 borával

(MTI) - Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.

A magyarországi sétáló kóstolók között úttörőnek számító Borjour Magnumon nemcsak a kiállítók száma, hanem némileg az alapterület is nő, így a Millenáris B és D épületében összesen mintegy 3500 m2-en várják a közönséget - mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve: a fizetővendégek maximált létszáma továbbra is 2500 fő.
Noha szép számmal lesznek jelen olyan közkedvelt, nagy borászatok is, mint a St. Andrea, Bock József, a Royal Tokaji, a Sauska, vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Borjour Magnumon sehol máshol nem látott számban képviseltetik magukat a magas minőséget produkáló közepes és kis borászatok; köztük olyanok is, amelyek másutt nem vagy csak ritkán kóstoltatnak, mint például az etyeki Hernyák Pince, az egri Orsolya Pince vagy a somlói Fekete Béla - emlékeztetett a főszervező.
Nagy Sebestyén hozzáfűzte: a Borjour Magnumra megváltott belépővel nemcsak magyarországi, hanem határon túli borvidékekről származó tételek is korlátlanul kóstolhatók lesznek: a Felvidékről Bott Frigyes, Burgenlandból az Umathum, a Szerémségből Maurer Oszkár, a Vajdaságból a DiBonis, a ménesi borvidékről Balla Géza, míg Szatmárból a Nachbill borai.
A rendezvény idén is csatlakozik a kiemelkedő minőségű magyar szőlőfajtát népszerűsítő Furmint Február kezdeményezéshez, újdonságként már furminttúrával is, amelyek során szakértők vezetik körbe a jelentkezőket a különböző kiállítók standjain, ahol végig lehet kóstolni az általuk ajánlott furmintokat.
A szervezők gondolnak a vörösbor-kedvelőkre is: mivel évek óta egyre többen a cabernet franc-t tartják Magyarország kitörési lehetőségének a vörös borok terén, ezért ehhez a fajtához is külön kóstolótúrát hirdetnek.
Ismét kapható lesz az összes kóstolható bort bemutató Bornotesz is - számolt be Nagy Sebestyén.

Forrás: MTI


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.