Borkóstoló - nőknek

Az N28 Wine & Kitchen-ben, Nőnap alkalmából, ahol a Turay pincészet még kereskedelmi forgalomban nem kapható, exkluzív tételeit töltik a  hölgyek poharaiba.                          

A Turay Családi Pincészetet működtető Turay család története egészen a 17. századig nyúlik vissza. A Neszmélyi borvidéken található pincét eredetileg a kapucinus rend építette hozzávetőleg 250 évvel ezelőtt. A birtokot bioorganikus gazdálkodás szerint művelik, a szüret kézi szedéssel, kíméletes feldolgozással történik és ennek köszönhetően kiváló minőségű színmustból alkothatnak. Az alkotás során pedig azon filozófiájukat tartják szem előtt, amely szerint „a terroir beszél, mi hallgatjuk”.  

 

Turay Kamill, a pince vezető borásza Tamás Tiborral, az N28 sommelier-jével közösen bemutatják a még kereskedelmi forgalomban sem kapható tételeket. „A birtokon sokféle szőlőfajtát termelünk: rozália, olaszrizling, generosa, hárslevelű, pinot noir, cabernet sauvignon, a legújabb telepítést azonban teljesen rezisztens fajták alkotják: solaris, borsmenta, olaszrizling és kékfrankos. A legfontosabb cél, hogy a biodinamikus szemleletet a lehető legjobban megtanuljam és alkalmazni tudjam a szőlőben, a teljes birtokon és a pincében is”, mondta Turay Kamill.

Forrás: arterego.hu / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.