Borkóstoló - nőknek

Az N28 Wine & Kitchen-ben, Nőnap alkalmából, ahol a Turay pincészet még kereskedelmi forgalomban nem kapható, exkluzív tételeit töltik a  hölgyek poharaiba.                          

A Turay Családi Pincészetet működtető Turay család története egészen a 17. századig nyúlik vissza. A Neszmélyi borvidéken található pincét eredetileg a kapucinus rend építette hozzávetőleg 250 évvel ezelőtt. A birtokot bioorganikus gazdálkodás szerint művelik, a szüret kézi szedéssel, kíméletes feldolgozással történik és ennek köszönhetően kiváló minőségű színmustból alkothatnak. Az alkotás során pedig azon filozófiájukat tartják szem előtt, amely szerint „a terroir beszél, mi hallgatjuk”.  

 

Turay Kamill, a pince vezető borásza Tamás Tiborral, az N28 sommelier-jével közösen bemutatják a még kereskedelmi forgalomban sem kapható tételeket. „A birtokon sokféle szőlőfajtát termelünk: rozália, olaszrizling, generosa, hárslevelű, pinot noir, cabernet sauvignon, a legújabb telepítést azonban teljesen rezisztens fajták alkotják: solaris, borsmenta, olaszrizling és kékfrankos. A legfontosabb cél, hogy a biodinamikus szemleletet a lehető legjobban megtanuljam és alkalmazni tudjam a szőlőben, a teljes birtokon és a pincében is”, mondta Turay Kamill.

Forrás: arterego.hu / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.