Az üzlethelyiség eredetileg börtönként üzemelt, 1902 óta azonban a rácsok helyett a vendéglátásé a főszerep. Sebők Marianna üzletvezető elmondása alapján fontosnak tartották, hogy a külföldi csengésű név helyett visszatérjenek az eredeti, magyar névhez, ezért lett a Libertéből Szabadság. Kávéház helyett ugyan Bisztró, de a kávéházi hangulat sem veszett el: a könyvespolcokon klasszikus és kortárs irodalmi alkotások találhatóak, amelyeket a vendégek szabadon forgathatnak.
A megnyitó ételei az executive séf Kovács Levente kreativitását dícsérik, íme az est menüje:
A megnyitót hangulatos élőzene kísérte, Sebők Marianna elmondása alapján ez nem egyszeri alkalom: a hét minden napján találkozhatunk majd előadókkal.
Hamarosan nyomdába kerül a legfrissebb, környezetbarát megoldásokkal foglalkozó lapszámunk, így különösen megörültünk, amikor láttuk, hogy a Szabadság Bisztróban nem használnak műanyag palackos ásványvizet: