Botcsinálta séfek

Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben, több neves vendéglőben a vendégek szakácsművészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerőseiket, írta a Háárec című lap.

Azokon a helyeken, ahol beengedik a konyhába a látogatókat, a tulajdonossal már előre megbeszélik a menüt, majd az újdonsült séfek már reggeltől nekilátnak a sütés-főzésnek a gyakran velük együtt beszerzett hozzávalókból. Végül az irányításukkal elkészült ételeket megrendelheti az aznapi vendégsereg, köztük a különleges alkalomra meghívott családtagok, barátok és ismerősök.

Az új ötlet nyomán eddig elsősorban helyi hírességek, építészek, filmesek, múzeumi kurátorok lettek szakácsok egy napra, de nagykövetek, halászok és turisták is birtokba vették már időlegesen a vállalkozó szellemű éttermek konyháit.

Tamar Kohen-cedek, a Cucina Tamar nevű vendéglő tulajdonosa a lapnak elmondta, hogy nem kevés nehézséget jelent az új menük összeállítása a különleges vendéglátásra, és a hobbiszakácsok is gyakran meglepődnek, hogy mennyit kell dolgozniuk a színfalak mögött egy-egy sikeres ételsorért.

Az amatőr séfek saját menüikhez általában felhasználják gyermekkoruk otthoni ételeit, kedvenc fogásaikat édesanyjuk receptkönyvéből, de a nagyvilágban megízlelt ételkülönlegességeket is megpróbálják elkészíteni.

Uri Dagan, aki egy filmes cég tulajdonosa, a Gedera 26 nevű vendéglőt hajtotta uralma alá egy estére. „El kellett mennem séfnek, hogy megvalósítsam elképzelésemet”, mondta a Háárecnek. „Otthon sokat főzök, minden péntek este vendégeket fogadok. A főzés része annak, ami vagyok, annak, hogy kreatív és alkotó ember vagyok” - tette hozzá.

Forrás: Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.