Felszállást követően az utasoknak egy pohár Charles de Cazanove Brut Tradition NV pezsgőt szolgálnak fel. A menükártyán megtekinthetik a járatukon elérhető ételek, harapnivalók és italok széles választékát.
A megújult kenyérkínálatban croissant is szerepel majd reggelire, de választható fokhagymás zsemle ebédre, vacsorára. Az új előételek közé tartozik a fokhagymás sült garnélarák füstölt aiolival és a Patatas Bravas (spanyol sült burgonya), a brokkolisaláta forró füstölt lazaccal, valamint a japán hideg tészta szezonális variációi soba szósszal.
Az utasok két főétel közül választhatnak, akár nemzetközi, akár az ázsiai konyhát részesítik előnyben. Továbbra is elérhető a Book the Cook szolgáltatás kb. 20 féle menüje, mely legkésőbb 24 órával indulás előtt rendelhető.
A desszertként válaszható csokoládés, mascarpone krémes vagy almás túrótorta elmaradhatatlan kísérői egy kis szelet csokoládé, minőségi sajt és keksz.
A borszakértők által válogatott borok és egyéb alkoholos italok mellett az utasok a fedélzeten megkóstolhatják Szingapúr ikonikus koktélját, a Singapore Sling-et is. Az ételeket elegáns, egyedi készítésű porcelán étkészletre tálalva szolgálják fel.
A légitársaság a 7 óránál hosszabb járatokon az amerikai, környezetbarát és fenntartható termékek készítésével foglalkozó „Out of the Woods” által összeállított piperetáskát biztosítja premium economy utasai számára. A piperetáska környezetbarát, a papucs újrahasznosított PET anyagokból készült, az ajakbalzsam lebomló csomagolást kapott.
A Singapore Airlines 2015-ben vezette be a premium economy kabint, a mostani átfogó megújítás garantálja, hogy továbbra is magas szintű szolgáltatást biztosítsanak utasaik számára.