Bővül és megújul a Waldorf cégcsoport

Június 6-án ismerhették meg a Waldorf-Catering partnerei a Flashback Studióban a cég legújabb tálalási megoldását, a letisztult formavilágú Glasst.

Selmeczi Vilmos, a Waldorf Gastro & More ügyvezető-tulajdonosa az installációt bemutató rendezvényen elmondta: már korábban is készített a cég saját fejlesztésű designpult-rendszereket, amelyek stílusban az adott kor divat-, illetve gasztronómiai irányzataival harmonizáltak. A mostani tálalási megoldás, a Glass az indusztriális stílus jegyében született meg. „20 évvel ezelőtti piacra lépésünk óta a gasztronómia és a catering folyamatosan fejlődött, most úgy látjuk, az egyszerűség művészete jött el, ennek szellemében készült a Glass koncepciója.”

A mobilizálható rendszer könnyű és légies benyomást kelt, hiszen az egyedi tervezésű, elegáns szálcsiszolt acél vázra rásimuló üveglapoknak köszönhetően a vendégeknek olyan érzésük lehet, mintha az ételek lebegnének. Ez jól beleillik a 2006 óta sorra született dizájnmegoldások sorába, amely az Art koncepcióval kezdődött, majd kétévente követte a Real Kitchen, a Country és a Green - most pedig a letisztult formavilágot tükröző Glass.

Mindezen fejlődési folyamatot a Waldorf Gastro & More mostani eseményének vendégei is nyomon követhették, hiszen Waldorf Gallery néven fotósorozat is készült a nem is olyan távoli múlt catering-megoldásairól. A Waldorf gasztronómiai kínálata is folyamatosan nyomon követi a legújabb trendeket, amelyeket Váradi Szabó Balázs gasztronómiai vezető ismertetett. Így például Hamala József séf látványpultban, a vendégek előtt szeletelte a lassan sült flank steaket, a friss salátabár pedig olyan különlegességekkel gazdagodott, mint az uborka smoothie vagy a paradicsomos relish. A korábban nagy sikert aratott finger foodok – a füstölt pisztráng, a füstölt kacsamell, a libamáj Gerbeaud – továbbra is megmaradnak, míg a köretek közé bekerült például a „Bloody Mary” babfőzelék is.

A cégcsoport tevékenysége azonban az üzleti rendezvényeken túl már régóta számos területre kiterjed, hiszen a klasszikus party service mellett esküvőkkel, szállodai üzemeltetéssel is foglalkoznak. A nevükhöz kötődik egy közkedvelt vidéki kúria, illetve több étterem is, legyen szó egy dunai városnéző hajóról vagy akár önkiszolgáló bisztróétteremről.

Nemrégiben a vállalat portfóliója tovább bővült, és immár a Waldorf üzemelteti a BudaPart-Kopaszi gáton a Port11 rendezvényházat, amely céges és családi rendezvényekre egyaránt alkalmas, illetve a gát csücskében található I Gát U éttermet is. Utóbbiban a klasszikus, magas minőségű bisztrókonyha keveredik a waldorfos huncutsággal, vagyis minden étel valami izgalmas, egyúttal meglepő hozzávalót vagy elkészítési módot tartalmaz.

A Waldorf-Cateringet is magában foglaló Waldorf Holding nemrégiben nevet váltott: a Waldorf Gastro & More ugyanis jobban kifejezi mindazt a sokszínűséget, amit képviselnek az üzleti és a szabadidős vendéglátás terén. „20 éves múltunk során folyamatosan törekedtünk az innovációra, az új megoldások bevezetésére. Új nevünk azt fejezi ki, hogy a gasztronómia szinte minden szegletében jelen vagyunk, hiszen a catering mellett éttermeket, rendezvényházakat, illetve kúriát is üzemeltetünk, ezzel ügyfeleink az üzleti és magáncélú gasztronómiai kalandozáshoz vagy az aktív kikapcsolódáshoz is nagyon széles palettáról választhatnak” – mondta Selmeczi Vilmos.

Forrás: Vendég & Hotel


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.