Bővül és megújul a Waldorf cégcsoport

Június 6-án ismerhették meg a Waldorf-Catering partnerei a Flashback Studióban a cég legújabb tálalási megoldását, a letisztult formavilágú Glasst.

Selmeczi Vilmos, a Waldorf Gastro & More ügyvezető-tulajdonosa az installációt bemutató rendezvényen elmondta: már korábban is készített a cég saját fejlesztésű designpult-rendszereket, amelyek stílusban az adott kor divat-, illetve gasztronómiai irányzataival harmonizáltak. A mostani tálalási megoldás, a Glass az indusztriális stílus jegyében született meg. „20 évvel ezelőtti piacra lépésünk óta a gasztronómia és a catering folyamatosan fejlődött, most úgy látjuk, az egyszerűség művészete jött el, ennek szellemében készült a Glass koncepciója.”

A mobilizálható rendszer könnyű és légies benyomást kelt, hiszen az egyedi tervezésű, elegáns szálcsiszolt acél vázra rásimuló üveglapoknak köszönhetően a vendégeknek olyan érzésük lehet, mintha az ételek lebegnének. Ez jól beleillik a 2006 óta sorra született dizájnmegoldások sorába, amely az Art koncepcióval kezdődött, majd kétévente követte a Real Kitchen, a Country és a Green - most pedig a letisztult formavilágot tükröző Glass.

Mindezen fejlődési folyamatot a Waldorf Gastro & More mostani eseményének vendégei is nyomon követhették, hiszen Waldorf Gallery néven fotósorozat is készült a nem is olyan távoli múlt catering-megoldásairól. A Waldorf gasztronómiai kínálata is folyamatosan nyomon követi a legújabb trendeket, amelyeket Váradi Szabó Balázs gasztronómiai vezető ismertetett. Így például Hamala József séf látványpultban, a vendégek előtt szeletelte a lassan sült flank steaket, a friss salátabár pedig olyan különlegességekkel gazdagodott, mint az uborka smoothie vagy a paradicsomos relish. A korábban nagy sikert aratott finger foodok – a füstölt pisztráng, a füstölt kacsamell, a libamáj Gerbeaud – továbbra is megmaradnak, míg a köretek közé bekerült például a „Bloody Mary” babfőzelék is.

A cégcsoport tevékenysége azonban az üzleti rendezvényeken túl már régóta számos területre kiterjed, hiszen a klasszikus party service mellett esküvőkkel, szállodai üzemeltetéssel is foglalkoznak. A nevükhöz kötődik egy közkedvelt vidéki kúria, illetve több étterem is, legyen szó egy dunai városnéző hajóról vagy akár önkiszolgáló bisztróétteremről.

Nemrégiben a vállalat portfóliója tovább bővült, és immár a Waldorf üzemelteti a BudaPart-Kopaszi gáton a Port11 rendezvényházat, amely céges és családi rendezvényekre egyaránt alkalmas, illetve a gát csücskében található I Gát U éttermet is. Utóbbiban a klasszikus, magas minőségű bisztrókonyha keveredik a waldorfos huncutsággal, vagyis minden étel valami izgalmas, egyúttal meglepő hozzávalót vagy elkészítési módot tartalmaz.

A Waldorf-Cateringet is magában foglaló Waldorf Holding nemrégiben nevet váltott: a Waldorf Gastro & More ugyanis jobban kifejezi mindazt a sokszínűséget, amit képviselnek az üzleti és a szabadidős vendéglátás terén. „20 éves múltunk során folyamatosan törekedtünk az innovációra, az új megoldások bevezetésére. Új nevünk azt fejezi ki, hogy a gasztronómia szinte minden szegletében jelen vagyunk, hiszen a catering mellett éttermeket, rendezvényházakat, illetve kúriát is üzemeltetünk, ezzel ügyfeleink az üzleti és magáncélú gasztronómiai kalandozáshoz vagy az aktív kikapcsolódáshoz is nagyon széles palettáról választhatnak” – mondta Selmeczi Vilmos.

Forrás: Vendég & Hotel


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.