Bővül és megújul a Waldorf cégcsoport

Június 6-án ismerhették meg a Waldorf-Catering partnerei a Flashback Studióban a cég legújabb tálalási megoldását, a letisztult formavilágú Glasst.

Selmeczi Vilmos, a Waldorf Gastro & More ügyvezető-tulajdonosa az installációt bemutató rendezvényen elmondta: már korábban is készített a cég saját fejlesztésű designpult-rendszereket, amelyek stílusban az adott kor divat-, illetve gasztronómiai irányzataival harmonizáltak. A mostani tálalási megoldás, a Glass az indusztriális stílus jegyében született meg. „20 évvel ezelőtti piacra lépésünk óta a gasztronómia és a catering folyamatosan fejlődött, most úgy látjuk, az egyszerűség művészete jött el, ennek szellemében készült a Glass koncepciója.”

A mobilizálható rendszer könnyű és légies benyomást kelt, hiszen az egyedi tervezésű, elegáns szálcsiszolt acél vázra rásimuló üveglapoknak köszönhetően a vendégeknek olyan érzésük lehet, mintha az ételek lebegnének. Ez jól beleillik a 2006 óta sorra született dizájnmegoldások sorába, amely az Art koncepcióval kezdődött, majd kétévente követte a Real Kitchen, a Country és a Green - most pedig a letisztult formavilágot tükröző Glass.

Mindezen fejlődési folyamatot a Waldorf Gastro & More mostani eseményének vendégei is nyomon követhették, hiszen Waldorf Gallery néven fotósorozat is készült a nem is olyan távoli múlt catering-megoldásairól. A Waldorf gasztronómiai kínálata is folyamatosan nyomon követi a legújabb trendeket, amelyeket Váradi Szabó Balázs gasztronómiai vezető ismertetett. Így például Hamala József séf látványpultban, a vendégek előtt szeletelte a lassan sült flank steaket, a friss salátabár pedig olyan különlegességekkel gazdagodott, mint az uborka smoothie vagy a paradicsomos relish. A korábban nagy sikert aratott finger foodok – a füstölt pisztráng, a füstölt kacsamell, a libamáj Gerbeaud – továbbra is megmaradnak, míg a köretek közé bekerült például a „Bloody Mary” babfőzelék is.

A cégcsoport tevékenysége azonban az üzleti rendezvényeken túl már régóta számos területre kiterjed, hiszen a klasszikus party service mellett esküvőkkel, szállodai üzemeltetéssel is foglalkoznak. A nevükhöz kötődik egy közkedvelt vidéki kúria, illetve több étterem is, legyen szó egy dunai városnéző hajóról vagy akár önkiszolgáló bisztróétteremről.

Nemrégiben a vállalat portfóliója tovább bővült, és immár a Waldorf üzemelteti a BudaPart-Kopaszi gáton a Port11 rendezvényházat, amely céges és családi rendezvényekre egyaránt alkalmas, illetve a gát csücskében található I Gát U éttermet is. Utóbbiban a klasszikus, magas minőségű bisztrókonyha keveredik a waldorfos huncutsággal, vagyis minden étel valami izgalmas, egyúttal meglepő hozzávalót vagy elkészítési módot tartalmaz.

A Waldorf-Cateringet is magában foglaló Waldorf Holding nemrégiben nevet váltott: a Waldorf Gastro & More ugyanis jobban kifejezi mindazt a sokszínűséget, amit képviselnek az üzleti és a szabadidős vendéglátás terén. „20 éves múltunk során folyamatosan törekedtünk az innovációra, az új megoldások bevezetésére. Új nevünk azt fejezi ki, hogy a gasztronómia szinte minden szegletében jelen vagyunk, hiszen a catering mellett éttermeket, rendezvényházakat, illetve kúriát is üzemeltetünk, ezzel ügyfeleink az üzleti és magáncélú gasztronómiai kalandozáshoz vagy az aktív kikapcsolódáshoz is nagyon széles palettáról választhatnak” – mondta Selmeczi Vilmos.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.