Brutális túlszámlázás egy velencei étteremben

Japánokat vágtak át alaposan a lagúnák városában.

Több mint 1100 eurót, vagyis csaknem 340 ezer forintot számoltak fel négy steakért, egy tál sült halért, vízért és a szervízdíjért néhány japán turistának egy velencei étteremben, aminek híre még a város polgármesteréhez is eljutott, aki megesküdött rá, hogy kivizsgálja a "szégyenletes" esetet. A Bolognában tanuló négy japán fiatalember egy Szent Márk-térhez közeli étteremben kapta ki a számlát, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek - írta a BBC News.

Luigi Brugnaro velencei polgármester az esetről értesülve megígérte, hogy utánajár az igazságnak. "Alaposan ki fogjuk vizsgálni az esetet, és ellenőrizni fogjuk, hogy jogos volt-e a panasz" - írta Brugnaro a Twitteren, hozzátéve, hogy ha a szégyenletes incidens igaznak bizonyul, akkor mindent meg fognak tenni azért, hogy a felelősöket megbüntessék. "Mindig az igazság oldalán állunk" - szögezte le a polgármester. Az olasz sajtó nem nevezte meg az éttermet, csupán annyit árult el, hogy egy kínai nő tulajdonában van és egy egyiptomi származású személy vezeti. Marco Gasparinetti, a velencei polgárok által létrehozott Gruppo 25 Aprile civilszervezet szóvivője szerint a városnak azon a részén az éttermek mindössze 1,1 százaléka van helyi lakosok tulajdonában, míg a történelmi városrész területének egészén ez az arány 50 százalék.

A csoport a héten jó tanácsokkal fogja ellátni a turistákat a Facebookon, hogy megóvja őket a hasonló incidensektől. Gasparinetti szerint Velencében gyakran előfordul, hogy az éttermek felárat számolnak fel a turistáknak. "Megvédjük a helyieket, mert bárki is teszi kockára Velence jó hírnevét, azzal az összes velenceinek kárt okoz" - írta a szervezet egy Twitter-bejegyzésében. Az olasz média szerint a négy japán férfival három nő is volt, akik azonban egy másik éttermet választottak, ahol 350 eurót fizettek három tál tengeri gyümölcsös tésztáért.

Forrás: MTI/TurizmusOnline


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.