Brutális túlszámlázás egy velencei étteremben

Japánokat vágtak át alaposan a lagúnák városában.

Több mint 1100 eurót, vagyis csaknem 340 ezer forintot számoltak fel négy steakért, egy tál sült halért, vízért és a szervízdíjért néhány japán turistának egy velencei étteremben, aminek híre még a város polgármesteréhez is eljutott, aki megesküdött rá, hogy kivizsgálja a "szégyenletes" esetet. A Bolognában tanuló négy japán fiatalember egy Szent Márk-térhez közeli étteremben kapta ki a számlát, majd Bolognába visszatérve jelentette az esetet a rendőrségnek - írta a BBC News.

Luigi Brugnaro velencei polgármester az esetről értesülve megígérte, hogy utánajár az igazságnak. "Alaposan ki fogjuk vizsgálni az esetet, és ellenőrizni fogjuk, hogy jogos volt-e a panasz" - írta Brugnaro a Twitteren, hozzátéve, hogy ha a szégyenletes incidens igaznak bizonyul, akkor mindent meg fognak tenni azért, hogy a felelősöket megbüntessék. "Mindig az igazság oldalán állunk" - szögezte le a polgármester. Az olasz sajtó nem nevezte meg az éttermet, csupán annyit árult el, hogy egy kínai nő tulajdonában van és egy egyiptomi származású személy vezeti. Marco Gasparinetti, a velencei polgárok által létrehozott Gruppo 25 Aprile civilszervezet szóvivője szerint a városnak azon a részén az éttermek mindössze 1,1 százaléka van helyi lakosok tulajdonában, míg a történelmi városrész területének egészén ez az arány 50 százalék.

A csoport a héten jó tanácsokkal fogja ellátni a turistákat a Facebookon, hogy megóvja őket a hasonló incidensektől. Gasparinetti szerint Velencében gyakran előfordul, hogy az éttermek felárat számolnak fel a turistáknak. "Megvédjük a helyieket, mert bárki is teszi kockára Velence jó hírnevét, azzal az összes velenceinek kárt okoz" - írta a szervezet egy Twitter-bejegyzésében. Az olasz média szerint a négy japán férfival három nő is volt, akik azonban egy másik éttermet választottak, ahol 350 eurót fizettek három tál tengeri gyümölcsös tésztáért.

Forrás: MTI/TurizmusOnline


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.