Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

A legendás ételhordókat gyártó amerikai vállalat bejelentette, hogy véglegesen kivonul a kelet-európai piacról, Európában a gyártást is megszüntetik. A döntés hátterében a csökkenő eladások, a szigorodó környezetvédelmi előírások és a fogyasztói szokások átalakulása áll, áll a Blikk hírében az Order of Home nyomán.

Tavaly szeptemberben már felröppent a hír, hogy csődbe ment a magyarok egyik kedvenc ételhordójának gyártója, a Tupperware. A műanyag konyhai tárolóedények készítésével és forgalmazásával foglalkozó amerikai világcég 1946-os alapítása után évekig uralta a műanyag dobozok piacát, ám az eladásai már évek óta csökkentek.

Az európai piac több évtizeden át jelentős bevételi forrást biztosított a Tupperware számára, ám a régióban lévő, szigorodó környezetvédelmi előírások, valamint a fogyasztói szokások gyors változása arra késztette a vállalatot, hogy átcsoportosítsa erőforrásait, írták ezzel kapcsolatos bejegyzésükben.


Fotó: Facebook/Tupperware

A legutóbbi jelentések szerint a cég 2023-ban az európai piacból mintegy 40 százalékkal csökkentette a forgalmazását. Ezért 2024 elejétől fokozatosan kivonul, hogy globális szinten új növekedési lehetőségekre összpontosítson.

A cég kelet-európai piacaiért felelős szlovák vezető január végén jelentette be, hogy a Tupperware nem forgalmazza többé termékeit a régióban - így Magyarországon sem – írta meg elsőként az Order of Home.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.