Budai gázátadó állomásból specialty kávézó

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án specialty kávézóvá alakul. 

Óbuda Fő tere Budapest egyik közkedvelt turisztikai célpontja, a kerületi idegenforgalmi fejlesztések egyik legfőbb bázisaként egész évben számtalan tematikus rendezvénysorozatnak és ünnepi fesztiválnak ad helyet. Ezt a célkitűzést 2014 óta a Fő téren található Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont fogja össze, mely egy közösségi térbe helyezett „kerületi tourinformként” működik, ahol többek között kulturális programajánlók, turisztikai információk és országos jegyirodai szolgáltatások is elérhetők. A infópont természetesen a külföldi érdeklődők számára is hasznos, hiszen a tájékoztatást több nyelven beszélő munkatársak látják el.

Az Esernyős komplex kulturális szolgáltató központként a saját szervezésű programjain és a vendéglátáson túl most újabb gasztronómiai érdekességgel bővül. A Fő tér közepén álló, évekig kihasználatlanul hagyott, leromlott állapotú ipari épület, mely egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, nemrégiben átfogó rekonstrukción esett át, és az Esernyős profiljába illeszkedő új funkciót kapott. A Gázlámpa Kioszk, mely az adventi ünnepek alatt karácsonyi finomságaival és adománygyűjtő akciójával már bemutatkozott, Óbuda Napjától specialty kávézóként nyitja meg kapuit. Teraszán egész nyáron többek között világos pörkölésű (La Marzocco espresso géppel készült) kávékülönlegességeket, hideg és meleg italokat, süteményeket és egészségtudatos ételeket fogyaszthatnak az arra járó, ínyencségekre nyitott vendégek.


Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik

Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik 

Karácsonyi ajándékként megnyílt a főváros egyik legizgalmasabb gasztronómiáját és álomdesign megoldásait kínáló rooftop bár és étterme, a BiBo Budapest.
Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók

Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók 

December 5-én gurult le az utolsó Mozart golyó Salzburgban, ugyanis az azt gyártó nagyvállalat bezárta ausztriai üzemét.
Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.