Budai gázátadó állomásból specialty kávézó

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án specialty kávézóvá alakul. 

Óbuda Fő tere Budapest egyik közkedvelt turisztikai célpontja, a kerületi idegenforgalmi fejlesztések egyik legfőbb bázisaként egész évben számtalan tematikus rendezvénysorozatnak és ünnepi fesztiválnak ad helyet. Ezt a célkitűzést 2014 óta a Fő téren található Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont fogja össze, mely egy közösségi térbe helyezett „kerületi tourinformként” működik, ahol többek között kulturális programajánlók, turisztikai információk és országos jegyirodai szolgáltatások is elérhetők. A infópont természetesen a külföldi érdeklődők számára is hasznos, hiszen a tájékoztatást több nyelven beszélő munkatársak látják el.

Az Esernyős komplex kulturális szolgáltató központként a saját szervezésű programjain és a vendéglátáson túl most újabb gasztronómiai érdekességgel bővül. A Fő tér közepén álló, évekig kihasználatlanul hagyott, leromlott állapotú ipari épület, mely egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, nemrégiben átfogó rekonstrukción esett át, és az Esernyős profiljába illeszkedő új funkciót kapott. A Gázlámpa Kioszk, mely az adventi ünnepek alatt karácsonyi finomságaival és adománygyűjtő akciójával már bemutatkozott, Óbuda Napjától specialty kávézóként nyitja meg kapuit. Teraszán egész nyáron többek között világos pörkölésű (La Marzocco espresso géppel készült) kávékülönlegességeket, hideg és meleg italokat, süteményeket és egészségtudatos ételeket fogyaszthatnak az arra járó, ínyencségekre nyitott vendégek.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.