Budapest Márka lett a Gerbaud és az Onyx

A Budapest Márka, a Dr Szentes Tamás főpolgármester-helyettes indítványa alapján a kiemelkedő fővárosi termékek, szolgáltatások és tevékenységek elismerésére 2013-ban alapított cím. A díjazottakra a Fővárosi Közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díjat olyan budapesti termék, szolgáltatás, művészeti alkotómunka, közszolgáltatás kaphatja meg, mely a fővárosban kiemelkedő minőséget nyújt.

– Kezdetben én is „tamáskodtam” – mondta Rogán Antal belvárosi polgármester és parlamenti képviselő kedden, a Budapest Márka Gerbeaud-beli díjátadó ünnepségen utalva arra, hogy ő is szkeptikusan fogadta a Kis Gerbeaud megszűntetését és helyén egy fine dining, nemzetközi szinten is kimagasló étterem nyitásának gondolatát.

Niszkács Anna, a Gerbaud és az Onyx marketing és sales igazgatója mosolyogva bólogatott, valószínűleg nehéz menet lehetett annak idején az engedélyek megszerzése… Szerencsére az idő az ötletgazdákat igazolta, az Onyx volt az első kelet-európai szakáccsal működő étterem, amely Michelin-csillagot kapott (a pesti Costes chefje sem magyar és a prágai Four Seasons chefje sem cseh, hanem olasz).

Hamvas Zoltán, a ház F&B igazgatója reménykedik a második Michelin-csillagban, mint beszédében elmondta, a Borkonyha csillaga is azt mutatja, hogy a város és az ország gasztronómiája erőteljesen fejlődik, ez pedig a hazai beszállítóknak is javára válik.

 A polgármester hangsúlyozta, hogy a Magyarországra érkező látogatók 65–70%-a nem jut tovább Budapestnél, ezért különösen fontos, hogy itt emlékezetes élményeket és minőségi szolgáltatásokat kínáljunk, a Gerbeaud Házban működő kávéház, bisztró és étterem pedig ilyen – maga a politikus is számtalan delegációt vitt már a házba a vendégek nagy megelégedésére.

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél

Forrás: Vendég & Hotel


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.