Budapest Márka lett a Gerbaud és az Onyx

A Budapest Márka, a Dr Szentes Tamás főpolgármester-helyettes indítványa alapján a kiemelkedő fővárosi termékek, szolgáltatások és tevékenységek elismerésére 2013-ban alapított cím. A díjazottakra a Fővárosi Közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot. A díjat olyan budapesti termék, szolgáltatás, művészeti alkotómunka, közszolgáltatás kaphatja meg, mely a fővárosban kiemelkedő minőséget nyújt.

– Kezdetben én is „tamáskodtam” – mondta Rogán Antal belvárosi polgármester és parlamenti képviselő kedden, a Budapest Márka Gerbeaud-beli díjátadó ünnepségen utalva arra, hogy ő is szkeptikusan fogadta a Kis Gerbeaud megszűntetését és helyén egy fine dining, nemzetközi szinten is kimagasló étterem nyitásának gondolatát.

Niszkács Anna, a Gerbaud és az Onyx marketing és sales igazgatója mosolyogva bólogatott, valószínűleg nehéz menet lehetett annak idején az engedélyek megszerzése… Szerencsére az idő az ötletgazdákat igazolta, az Onyx volt az első kelet-európai szakáccsal működő étterem, amely Michelin-csillagot kapott (a pesti Costes chefje sem magyar és a prágai Four Seasons chefje sem cseh, hanem olasz).

Hamvas Zoltán, a ház F&B igazgatója reménykedik a második Michelin-csillagban, mint beszédében elmondta, a Borkonyha csillaga is azt mutatja, hogy a város és az ország gasztronómiája erőteljesen fejlődik, ez pedig a hazai beszállítóknak is javára válik.

 A polgármester hangsúlyozta, hogy a Magyarországra érkező látogatók 65–70%-a nem jut tovább Budapestnél, ezért különösen fontos, hogy itt emlékezetes élményeket és minőségi szolgáltatásokat kínáljunk, a Gerbeaud Házban működő kávéház, bisztró és étterem pedig ilyen – maga a politikus is számtalan delegációt vitt már a házba a vendégek nagy megelégedésére.

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.