1969-ben Julia és Josep Armanqué a barcelonai Pineda de Mar-ban elkészítette első grilljét és megszületett a Josper. A Josper grillek azóta ikonikus darabokká váltak, és a legmagasabb minőségben teszik lehetővé a faszénen sütést. Sok vendéglátóipari egységben találkozhatunk Josper kemencékkel, az elmúlt években a nyitott égésterű grillek is megjelentek a kínálatukban, így még gazdagabb ízélményben lehet részük a füstös íz rajongóinak.
Júniusban a Coninvest Konyhatechnológia meghívására a Josper három spanyolországi szakértője hazánkba látogatott: Osvaldo Lupis, Bakri Bouchi és Rafael Martin.
A három szakértő missziója, hogy világszerte minél több helyen mutassák be a sütők sokoldalúságát. Budaörsön a Coninvest-nél találkoztak a magyar közönséggel: „Szeretnénk megmutatni a magyar embereknek is, hogy ez a grill több annál, minthogy a húsokat jól elkészítsd”, mondja Bakri.
A Josper grillezés mesterei a világ számos pontján tartottak már hasonló eseményt, Melbourne-től Tokióig, Szingapúrtól Bangkokig. Moszkva, Dubai, Miami, és még sorolhatnánk a helyszíneket.
Hamarosan indul a Josper roadshow.
Aki szeretné megkóstolni a Josper sütőkben készült fogásokat, a nyáron országszerte több helyszínen találkozhat majd azokkal a hazai séfekkel, akik bemutatóikon megismertetik a nagyközönséggel a Josper világát.
Időpontok és helyszínek:
· NPK Beef Steak Store (Budapest, Budaörsi út 152a, 1112): június 29 - július 19.
· Full Gas (Balatonboglár, Nyárfa u. 13, 8630): július 22 - augusztus 11.
· Palkonyha (Palkonya, Fő u. 76, 7771): augusztus 16 - szeptember 3.
· Haris Park (Budapest, Marczibányi tér 6-7, 1022): szeptember 8 - 28.
Forrás: Coninvest / Turizmus Online