Budapesten is lesz Étterem Hét

Budapesten május 16-22. között rendezik meg első alkalommal az Étterem Hét elnevezésű gasztronómiai programot.

A rendezvény már számos külföldi országban népszerű, például Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban. A szervező cég a DiningCity.com. Az Étterem Hét program keretében egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthatnak el a vendégek budapesti felsőkategóriás éttermekben, mindenhol egységesen 3000 forintos áron, szervízdíjjal együtt.

Az Étterem Hét elsősorban azokat az érdeklődőket célozza meg, akik szeretnének kipróbálni egy számukra új, közép vagy felsőkategóriás éttermet kedvező áron. Az Étterem Hétre kizárólag az interneten lehet asztalt foglalni. A program számon tartja, hogy az adott étteremben melyik napon hány szabad hely áll még rendelkezésre. A vendég az étterem és dátum kiválasztása után visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről.

Az Étterem Hét ötlete eredetileg New York-ból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) tiszteletbeli elnöke korábban elmondta: Magyarországon jelenleg 56 500 vendéglátóhely működik. Éves árbevételük mintegy 480 milliárd forintra tehető. Hozzátette ugyanakkor, hogy az úgynevezett top – azaz felsőkategóriás – éttermek száma Magyarországon még kevés, és ezek 90 százaléka is a fővárosban van.

Az Étterem Hét programban több mint 20 fővárosi étterem vesz részt, ezek a következők: 220 éves pinceétterem; Bonfini kert étterem; Chez Daniel francia étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem, Clock café & étterem; Fuji japán étterem; Godot kávéház; Jardinette étterem; Kaltenberg sörház és étterem; Kárpátia étterem & söröző; Kisbuda Gyöngye Halétterem; Krízia olasz étterem; L19 étterem; Múzeum Kávéház és étterem; Náncsi néni vendéglője; Premium café és étterem; Puskás Pancho Sport Pub; Remiz kávéház és söröző; Robinson étterem; Rozmaring étterem; Ruben étterem; Rustico étterem; Symbol Italian Fusion Restaurant; Zorbas Taverna (forrás: MTI, képünk illusztráció)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.