Budapesten is lesz Étterem Hét

Budapesten május 16-22. között rendezik meg első alkalommal az Étterem Hét elnevezésű gasztronómiai programot.

A rendezvény már számos külföldi országban népszerű, például Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban. A szervező cég a DiningCity.com. Az Étterem Hét program keretében egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthatnak el a vendégek budapesti felsőkategóriás éttermekben, mindenhol egységesen 3000 forintos áron, szervízdíjjal együtt.

Az Étterem Hét elsősorban azokat az érdeklődőket célozza meg, akik szeretnének kipróbálni egy számukra új, közép vagy felsőkategóriás éttermet kedvező áron. Az Étterem Hétre kizárólag az interneten lehet asztalt foglalni. A program számon tartja, hogy az adott étteremben melyik napon hány szabad hely áll még rendelkezésre. A vendég az étterem és dátum kiválasztása után visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről.

Az Étterem Hét ötlete eredetileg New York-ból származik, ahol a program olyannyira sikeres, hogy évente többször is megrendezik.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) tiszteletbeli elnöke korábban elmondta: Magyarországon jelenleg 56 500 vendéglátóhely működik. Éves árbevételük mintegy 480 milliárd forintra tehető. Hozzátette ugyanakkor, hogy az úgynevezett top – azaz felsőkategóriás – éttermek száma Magyarországon még kevés, és ezek 90 százaléka is a fővárosban van.

Az Étterem Hét programban több mint 20 fővárosi étterem vesz részt, ezek a következők: 220 éves pinceétterem; Bonfini kert étterem; Chez Daniel francia étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem, Clock café & étterem; Fuji japán étterem; Godot kávéház; Jardinette étterem; Kaltenberg sörház és étterem; Kárpátia étterem & söröző; Kisbuda Gyöngye Halétterem; Krízia olasz étterem; L19 étterem; Múzeum Kávéház és étterem; Náncsi néni vendéglője; Premium café és étterem; Puskás Pancho Sport Pub; Remiz kávéház és söröző; Robinson étterem; Rozmaring étterem; Ruben étterem; Rustico étterem; Symbol Italian Fusion Restaurant; Zorbas Taverna (forrás: MTI, képünk illusztráció)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.