Budapesti sörözőben forgatott Anthony Bourdain

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője a budapesti Élesztőben forgatta a sorozat legújabb epizódját.

A CNN-en futó műsort eddig többek között olyan helyszíneken forgatták, mint Mianmar, India, Új-Mexikó, Dél-Afrika, Tokió, Peru és Líbia, egy-egy epizódja forgott Európán belül Spanyolországban, Szicílián, Koppenhágában, illetve Oroszországban is forgattak már. De Közép- vagy Kelet-Európában még nem készítettek egyetlen epizódot sem, egészen idáig.

Tóth Imre, az Élesztő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a stáb legalább 5-6 órát dolgozott a helyszínen, Anthony Bourdain pedig körülbelül 2 órát töltött ott, miközben az Átlátszó.hu főszerkesztőjével, Kovács Ildikóval és Várady Zsolttal, az Iwiw egykori alapítójával és a MostMi szervezőjével beszélgetett - erre a cink.hu beszámolója hívta fel a figyelmünket. Tóth Imre hozzátette, hogy a forgatás során valódi vendégek és nem statiszták voltak a helyszínen, hiszen kérés volt, hogy valós életképek jelenjenek meg a felvételeken.



Azt, hogy hogy esett a választás pont az Élesztőre, Tóth Imre nem tudja, őt egyszer csak felhívták, hogy hamarosan mennének oda forgatni. Elmondta továbbá, hogy Anthony Bourdain Házikós finomságokat fogyasztott és Pils sört ivott - a Házikó-kezdeményezés egy vidéki termelőket felkaroló akció -, a stáb pedig olyan jól érezte magát, hogy bár a műsorvezető a forgatás után rögtön elment, ők még órákig ott ettek-ittak, a producer pedig többször is elmondta a tulajnak, hogy mennyire tetszik neki ez a hely.

Mindenesetre tavaly augusztusban a The Guardian-olvasók szavazatai alapján az Élesztő bekerült Európa tíz legjobb sörözője közé. Erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatja el.

A műsorról
A Nem séfnek való vidék egy amerikai, utazással és ételekkel foglalkozó sorozat a CNN-en, amelynek első epizódját 2013 áprilisában sugározták. Lényege, hogy Anthony Bourdain turisták által kevésbé ismert helyekre – városokba, városrészekbe vagy inkább a helyiek által ismert éttermekbe, bárokba – látogat. Jelenleg a negyedik epizód fut a csatornán.

Forrás: Cink.hu


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban már több, mint húsz éve működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.