Budapesti sörözőben forgatott Anthony Bourdain

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője a budapesti Élesztőben forgatta a sorozat legújabb epizódját.

A CNN-en futó műsort eddig többek között olyan helyszíneken forgatták, mint Mianmar, India, Új-Mexikó, Dél-Afrika, Tokió, Peru és Líbia, egy-egy epizódja forgott Európán belül Spanyolországban, Szicílián, Koppenhágában, illetve Oroszországban is forgattak már. De Közép- vagy Kelet-Európában még nem készítettek egyetlen epizódot sem, egészen idáig.

Tóth Imre, az Élesztő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a stáb legalább 5-6 órát dolgozott a helyszínen, Anthony Bourdain pedig körülbelül 2 órát töltött ott, miközben az Átlátszó.hu főszerkesztőjével, Kovács Ildikóval és Várady Zsolttal, az Iwiw egykori alapítójával és a MostMi szervezőjével beszélgetett - erre a cink.hu beszámolója hívta fel a figyelmünket. Tóth Imre hozzátette, hogy a forgatás során valódi vendégek és nem statiszták voltak a helyszínen, hiszen kérés volt, hogy valós életképek jelenjenek meg a felvételeken.



Azt, hogy hogy esett a választás pont az Élesztőre, Tóth Imre nem tudja, őt egyszer csak felhívták, hogy hamarosan mennének oda forgatni. Elmondta továbbá, hogy Anthony Bourdain Házikós finomságokat fogyasztott és Pils sört ivott - a Házikó-kezdeményezés egy vidéki termelőket felkaroló akció -, a stáb pedig olyan jól érezte magát, hogy bár a műsorvezető a forgatás után rögtön elment, ők még órákig ott ettek-ittak, a producer pedig többször is elmondta a tulajnak, hogy mennyire tetszik neki ez a hely.

Mindenesetre tavaly augusztusban a The Guardian-olvasók szavazatai alapján az Élesztő bekerült Európa tíz legjobb sörözője közé. Erről szóló írásunkat ide kattintva olvashatja el.

A műsorról
A Nem séfnek való vidék egy amerikai, utazással és ételekkel foglalkozó sorozat a CNN-en, amelynek első epizódját 2013 áprilisában sugározták. Lényege, hogy Anthony Bourdain turisták által kevésbé ismert helyekre – városokba, városrészekbe vagy inkább a helyiek által ismert éttermekbe, bárokba – látogat. Jelenleg a negyedik epizód fut a csatornán.

Forrás: Cink.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.