Büfékocsi, ami egy kicsit más, mint a többi

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola közös projektje, a Jupiter food truck-ja, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztat. 

Megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztattak éttermeikben, majd a következő projektjükben is gondoltak rájuk. A Fruccolával már befutott Saás Petra és Tausz Péter hozták haza a büfékocsi ötletet Berlinből. Elmondásuk szerint a kezdeti nehézségek leküzdése után jónak bizonyult a gondolat, hogy fogyatékossággal élő munkatársaik legyenek. Céljuk az volt, hogy segítsék őket a munkaerőpiacra való (vissza)jutásban. 

A büfékocsi egy raclette-ező, olvasztott-grillezett sajtokat készítenek és árulnak különböző köretekkel. Az ötletgazdák finom, de könnyen elkészíthető ételeket akartak, így született a sajt ötlete, aminek az elkészítéséhez egy speciális berendezést használnak az ott dolgozók. Eddig a Sziget Fesztiválon, az Akvárium előtt, és a Kincsem Parkban nemrég megrendezett Food Truck Show-n tesztelték a büfékocsit. Mostantól fél évig pedig az Allee előtt lesz elérhető.

Forrás: Index


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.