Megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztattak éttermeikben, majd a következő projektjükben is gondoltak rájuk. A Fruccolával már befutott Saás Petra és Tausz Péter hozták haza a büfékocsi ötletet Berlinből. Elmondásuk szerint a kezdeti nehézségek leküzdése után jónak bizonyult a gondolat, hogy fogyatékossággal élő munkatársaik legyenek. Céljuk az volt, hogy segítsék őket a munkaerőpiacra való (vissza)jutásban.
A büfékocsi egy raclette-ező, olvasztott-grillezett sajtokat készítenek és árulnak különböző köretekkel. Az ötletgazdák finom, de könnyen elkészíthető ételeket akartak, így született a sajt ötlete, aminek az elkészítéséhez egy speciális berendezést használnak az ott dolgozók. Eddig a Sziget Fesztiválon, az Akvárium előtt, és a Kincsem Parkban nemrég megrendezett Food Truck Show-n tesztelték a büfékocsit. Mostantól fél évig pedig az Allee előtt lesz elérhető.
Forrás: Index